Tisti, ki so preboleli koronavirus, ki je sicer le eden v množici prehladno-gripoznih koronavirusov, imajo veliko manj možnosti, da se ponovno okužijo kot tisti, ki so bili cepljeni, kažejo podatki iz Izraela, sicer najbolj precepljene države na svetu. Podatki so uradni, saj jih je predložilo izraelsko ministrstvo za zdravje.

Tako so Izraelci, ki so se okužili s koronavirusom, naravno imuni in imajo veliko manj možnosti za ponovno okužbo kot cepljeni. V novem ‘valu’ od maja dalje so zabeležili več kot 7700 novih okužb s koronavirusom, a med njimi je bilo le 72 primerov takih, ki so bili predhodno že okuženi, kar pomeni manj kot 1 odstotek novih primerov.

Skoraj 40 odstotkov novih primerov, torej več kot 3000 obolelih pa je bilo okuženih kljub temu, da so bili cepljeni. Kar 835792 Izraelcev si je povsem opomoglo po okužbi s koronaviruom, kar ni presenetljivo, saj praviloma si ljudje po prehladu ali gripi opomorejo brez težav – izjema so posamezniki v najstarejši populaciji z več pridruženimi boleznimi. Tako teh 72 posameznikov, ki so ponovno okuženi kljub temu, da so že preboleli, predstavlja le 0.0086 % populacije.

Ravno nasprotno pa je med cepljenimi: pri njih obstaja kar 6,72-krat večja verjetnost, da se bodo ponovno okužili; torej preko 3000 od 5.193.499 Izraelcev ali 0,0578 %. Po poročanju kanala Channel 13, so podatki šokirali in razdvojili strokovnjake z Ministrstva za zdravje: nekaterim je postalo jasno, da le naravno prebolevanje daje tudi pravo imunost, medtem ko del še vedno ne verjame jasnim podatkom.

Preberite še ostale objave o Covid-19:

Če vam bi radi izvedeli več o plati cepiv, ki nam jo skrbno prikrivajo, vas vabimo k branju naslednjih člankov in knjig:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj