Prehranske beljakovine, ki se nahajajo v cepivih, povzročajo intolerance in alergije na hrano, ki so dandanes čedalje pogostejše, kažejo raziskave.

Dobitnik Nobelove nagrade, Charles Richet, je že pred več kot 100 leti dokazal, da injiciranje živalskih beljakovin v živali in ljudi povzroči preobčutljivost in nenormalne reakcije imunskega sistema na te beljakovine. Izpostavljanje tem beljakovinam po cepivu povzroči alergične reakcije in celo anafilaktični šok. Njegove ugotovitve so zatem potrjevale nove in nove raziskave, tako na ljudeh kot tudi živalih. Kljub temu se v cepivih nahaja vrsta živalskih beljakovin – poleg ostalih toksinov kot so težke kovine (aluminij in živo srebro); antibiotiki; gensko spremenjena živalska, bakterijska in virusna DNK; glutaraldehid; formaldehid; lateks; mononatrijev glutamat in drugi.

Inštitut za medicino Institute of Medicine (IOM) je v svojem poročilu o stranskih učinkih cepiv že leta 2011 uradno potrdil, da živalske beljakovine v cepivih povzročajo alergije in intolerance na hrano, astmo in druge alergijske reakcije.

PREBERITE TUDI: Študija: otroci z avtizmom imajo v možganih največ aluminija

Tovrstnih odkritij je bilo v zgodovini že nešteto, je pa odkritje Inštituta za medicino najnovejše in najpomembnejše od odkritja dr. Richeta dalje. Poročila med drugim govorijo tudi o tem, da varna količina tovrstnih snovi v cepivih ne obstaja in ni določena. Posledica je, da količine teh alergenov v cepivih niso zakonsko regulirane. Raziskave so pokazale, da je za nastanek preobčutljivosti potrebna že zelo majhna količina alergena; prav tako je znano, da mnoga sodobna cepiva vsebujejo dovolj teh alergenov, da privedejo do anafilaktičnega šoka – in torej tudi dovolj alergenov, da povzročijo preobčutljivost.

Dandanes imajo otroci sicer manj nalezljivih bolezni zaradi boljših higienskih, prehranskih in življenjskih razmer ter manj izpostavljenosti parazitom. A ker se z leti vpeljuje čedalje več cepiv, tudi večvalentnih, ter injicira več cepiv naenkrat in vsa vsebujejo adjuvante, ki povzročajo resne zdravstvene težave, je čedalje več alergij, avtoimunskih ter kroničnih bolezni, opozarjajo strokovnjaki.

PREBERITE TUDI: Ideološki konstrukti o cepljenju

Adjuvanti povzročajo tudi imunogenost injiciranih prehranskih beljakovin. Ta kombinacija pri atopičnih otrocih ob injiciranju privede do tega, da milijoni otrok po svetu razvijejo alergije, ki lahko vodijo tudi v smrt. Upoštevajoč razširjenosti in intenzivnosti epidemije alergij, je potrebna urgentna akcija, da se spremeni zakonodaja glede specifikacij, proizvodnje in navodil cepiv, pa tudi sistema za poročanje stranskih učinkov cepiv Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) ter nacionalnega programa za izplačilo odškodnin žrtvam cepiv, National Vaccine Injury Compensation program, opozarjajo raziskovalci.

Mnogi neodvisni raziskovalci opozarjajo, da je treba nujno odstraniti prehranske beljakovine iz cepiv ter temeljito preveriti adjuvante kot je npr. aluminij. V vmesnem času pa priporočajo, da naj bodo opozorila o tem, da cepiva povzročajo alergije na hrano, navedena na navodilih, ki so priložena cepivom. Priporočajo tudi, da se preneha kombiniranje več cepiv hkrati, da se zmanjša kombinirane negativne stranske učinke več prehranskih beljakovin in adjuvantov.

PREBERITE TUDI: NIKAR ne zbijajte vročine!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj