… ste v visoko rizični kategoriji.

Čeprav raziskave ter izkušnje neodvisnih zdravnikov in raziskovalcev, pa seveda izkušnje posameznikov, dokazujejo, da so cepiva vse prej kot varna in učinkovita, pa mnogi še vedno verjamejo v njih in se prostovoljno cepijo. Sedaj, ko naj bi razsajal korona virus, pa so strokovnjaki v Angliji ugotovili, da so tisti, ki so se cepili za gripo, v visoko rizični skupini, kar pomeni, da so bolj dovzetni za okužbo in tudi za zaplete in slabši izid bolezni.

PREBERITE TUDI: Cepiva vsebujejo DNK človeškega zarodka, ki povzroča avtoimunske bolezni in raka že pri otrocih

Jonathan Van-Tam, eden vodilnih zdravstvenih strokovnjakov v Angliji, je v oddaji ‘Zajtrk’ (Breakfast) na BBC povedal: “Ne želim iti v detajle glede vsake rizične skupine, a lahko rečem, da so tisti, ki so se oz. se bodo cepili za gripo – poleg otrok – v visoko rizični skupini, zato se jim priporoča, da se socialno izolirajo.”

Cepivo za gripo se dandanes priporoča praktično vsem, celo nosečnicam in otrokom, in to kljub temu, da niso bile narejene raziskave, ki bi potrdile varnost v teh skupinah.

Izolacijo oz. posebno previdnost priporočajo tudi bolnikom z astmo, rakavimi obolenji in ki so imeli transplantacijo organov, ki so prav tako bolj ogroženi.

Cepljenje za gripo sicer poveča možnost, da se okužite s korona virusom, za kar 36 odstotkov.

PREBERITE TUDI: Otroci, ki jih cepijo za gripo, so trikrat pogosteje hospitalizirani zaradi zapletov

3 KOMENTARJI

  1. napačen prevod izjave strokovnjaka in podtikanje informacij izven konteksta. kar strokovnjak reče, je, da so ljudje, ki jim ponavadi zaradi večje ogroženosti svetujejo cepljenje proti gripi, prav tako ogroženi bolj kot pa ostali zaradi novega korona virusa. bi bilo zelo lepo od vas, če v tem res težkem času ne bi izkrivljali informacij in širili panike na podlagi neresnic samo zato, da lahko podpihujete svojo agendo in pišete bombastične clickbait naslove. vsi skupaj smo v tem in potek pandemije je odvisen od tega, kako odgovorno bomo ravnali vsi. resnične in preverjene informacije so tako ključne. potrudite se in opravite svoje delo kot novinarke in novinarji.

    kar primerjajte in presodite sami.

    originalna izjava: I don’t want to go into enormous detail into every single risk group but we are saying it is the people who are offered flu vaccines, other than children, who fit into that risk category, people for whom the advice is very strong about social distancing.

    prevod planeta lepote: Ne želim iti v detajle glede vsake rizične skupine, a lahko rečem, da so tisti, ki so prejeli cepivo za gripo, v visoko rizični skupini, zato se jim priporoča, da se socialno izolirajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj