Decembra 2010 so na pobudo nemških spletnih strani impfshaden.info in vaccineinjury.info začeli izvajati obširno in natančno raziskavo o tem, ali so cepiva res tako varna, neškodljiva in zanesljiva, kot nam jih predstavlja farmacevtska industrija in posledično seveda tudi večina zdravnikov in splošnih medijev. To je bila prva tovrstna raziskava* doslej in podala je zelo zanimive in zgovorne podatke.
* raziskava je bila opravljena na podlagi obširnih vprašalnikov

Rezultati preko 13000 izpolnjenih vprašalnikov so jasno pokazali, da so necepljeni otroci veliko bolj zdravi in manj podvrženi splošnim boleznim kot cepljeni.

Atopijske (alergijske) bolezni

Astma, seneni nahod in nevrodermatitis so danes izjemno pogoste oz. čedalje pogostejše bolezni pri otrocih. Nedavno opravljena nemška študija med 17461 cepljenimi otroki, starimi do 17 let, je pokazala, da jih 4,7 % trpi za astmo, 10,7 % jih ima seneni nahod in 13,2 % nevrodermatitis. Med necepljenimi jih ima astmo le 2,5 %, seneni nahod 3 % in nevrodermatitis 7 %.

Po podatkih raziskav je bilo več kot 40 % otrok v starostni skupini 3 do 17 let alergičnih na vsaj en alergen od 20 testiranih in 22,9 % jih je imelo alergijsko bolezen.

Hiperaktivnost, motnja pozornosti, avtizem, težave s spanjem in koncentracijo, migrene in motnje avtističnega spektra

Motnja pozornosti in hiperaktivnost sta med necepljenimi prisotni med 1 do 2 %. Motnja pozornosti s hiperaktivnostjo je v Nemčiji med cepljenimi prisotna pri 7,9 %, ter 5,9 %, ki jim še ni bila postavljena uradna diagnoza, so pa mejni primeri.

Avtizem so opazili tudi pri necepljenih otrocih, bili so 4 primeri hudega avtizma. Ko so te primere testirali, so ugotovili, da ima eden izjemno visoko raven težkih kovin (živo srebro, aluminij, arzen), pri drugem so pri materi ugotovili izjemno visoko količino živega srebra v telesu.

Motnje avtističnega spektra so začele strmo naraščati v devetdesetih letih, skupaj z močno povečanim številom cepljenj. Po podatkih raziskav je pri dečkih petkrat pogostejši kot pri deklicah in pri cepljenih dečkih 2,5-krat pogostejši kot pri necepljenih. Leta 1980 je bil avtističen 1 otrok na 10.000 otrok in leta 2013 že 1 otrok od 50.

Vnetja ušes, sinuzitis, herpes, bradavice, polipi in glivične okužbe

11 % otrok ima ponavljajoča se vnetja ušes (vnetje srednjega ušesa).

 • Sinuzitis je pri otrocih narasel za strašljivih 32 odstotkov (Albegger KW. Banale Entzüngen der Nase und der Nasennebenhöhlen. In: Berendes J, Link JR, Zöllner F, eds. Hals, Nasen-,OhrenHeilkunde in Praxis und Klinik. Band I. Obere und untere Luftwege. Stuttgart: G Thieme Verlag, 1979: 11.1–11.32.). Med necepljenimi otroki ima težave s sinuzitsom le 1 odstotek in pri 2 % se je to zgodilo le enkrat ali izjemno redko.
 • Herpes je med necepljenimi otroki izjemno redek – ima ga manj kot 0,5 odstotka otrok in kar 12,5 % cepljenih.
 • Bradavice: pri otrocih do dopolnjenega 3. leta starosti so bradavice izjemno redke, po tej starosti pa začne pojavnost naraščati. Med 4. in 6. letom ima bradavice 5 % do 10 % otrok, v starostni skupini 16 do 18 let pa 15 do 25 % (http://www.netdoktor.at/health_center/dermatologie/warzen.htm). Med necepljenimi otroki jih ima bradavice le 3 %.

Ostale bolezni in zdravstvene težave

Ker je bil anketni vprašalnik takšen, da so lahko starši tudi sami vpisovali bolezni in zdravstvenih težav, so na podlagi teh podatkov ugotovili še to, da imajo necepljeni otroci izjemno nizko pojavnost naslednjih motenj, bolezni in zdravstvenih težav:

 • disleksija 0,21 %
 • zakasnel govor / težave pri izražanju 0,38 %
 • senzorične motnje 0,28 %
 • anksioznost 0,25 %
 • depresija 0,12 %
 • močenje postelje 0,12 %
 • celiakija 0,12 %
 • preobčutljivost na gluten 0,41 %
 • gastroezofagealna refluksna bolezen 0,06 %

Cepiva so postala skorajda najbolj dobičkonosna veja v farmacevtski industriji – leta 2013 je trg s cepivi presegel 36 milijard ameriških dolarjev. Tudi strm porast obveznih in priporočenih cepljenj za otroke je s 3 cepiv leta 1950 v ZDA prešel na 68 do dopolnjenega 12. leta starosti, od tega 25 cepiv do dopolnjenih 6 mesecev.

Kdo so bili sodelujoči v raziskavi?

 • 75 % anket je bilo izpolnjenih v angleškem in 25 % v nemškem jeziku. Večina udeležencev je bila iz ZDA; sledili so iz VB, Kanade in Avstralije.
 • Med necepljenimi otroki je malce več dečkov kot deklic, starostne skupine so bile 0 do 2 let, 2 do 4 let in 5 do 6 let. To je logično, saj so doslej prikrivana dejstva o cepivih postala bolj dostopna in ljudje posledično bolj informirani in osveščeni žele v zadnjih nekaj letih.
 • Večina otrok, ki so bili vključeni v raziskavo, je bilo dojenih več kot 6 mesecev in njihovi starši so za zdravljenje morebitnih bolezni raje izbirali naravne in homeopatske načine zdravljenja kot zdravila sodobne medicine.
 • Več kot 99 % staršev, ki so se odločili, da ne bodo nikoli cepili svojega otroka, je bilo zadovoljnih s svojo odločitvijo in je ne bi spremenili. Hkrati je veliko staršev, ki obžalujejo obžalujejo, da so cepili svoje/ga otroke.

Kot največji razlog za necepljenje sta bili navedeni zaskrbljenost zaradi sestavin cepiv (cepiva vsebujejo težke kovine in vrsto drugih škodljivih snovi) ter strah, da cepiva ne bodo delovala kot naj bi delovala po trditvah uradne medicine. 25 % udeleženih v raziskavi je na svoje oči videlo reakcijo na cepivo v družini ali pri prijateljih in se zato odločilo, da ne bo tvegalo. Eden izmed strokovnjakov je povedal: “Kot logoped na pediatriji sem videl mnogo primerov otrok, ki so imeli 36 do 72 ur po cepljenju epileptične napade ter travmatično regresijo možganov in govora, pa tudi splošnega razvoja. Vem, da je to povezano s cepivi in nobenega izmed svojih otrok ne želim izpostaviti temu.”

Za tiste, ki so se o cepivih poučili, podatki, da so necepljeni otroci bolj zdravi, menda niso bili nobeno presenečenje. Medtem ko necepljenje ni garancija, da bo otrok zdrav, so se s tem izognili mnogim težavam, ki jih lahko prinese cepljenje, so povedali. Nenazadnje je edina prava imunost tista, ki jo otrok dobi tako, da preboli otroško bolezen – otroške bolezni se imenujejo ‘otroške’ z razlogom, trdi čedalje več strokovnjakov.

Raziskava še poteka in če želite sodelovati in imate necepljene otroke oz. ste sami necepljeni, izpolnite ta vprašalnik. Če so vaši otroci cepljeni, izpolnite vprašalnik za cepljene otroke.

V kolikor vas zanima več o cepivih in bi se radi dodatno poučili, sta za začetek zelo primerni dve knjigi:

Povzeto po: vaccineinjury.info, whale.to, healthimpactnews.com, vactruth.com

3 KOMENTARJI

 1. […] Še najhuje pa je s cepivi, saj so množice dejansko uspeli prepričati, da so cepiva tista, ki so ‘izkoreninila’ bolezni. A kdor je nehal le poslušati in ponavljati, kar trobijo trobila (bogato sponzoriranih in skrbno nadzorovanih) splošnih medijev in se je lotil vsaj malo kritičnega raziskovanja v tej smeri, je kaj kmalu ugotovil, da so jih v resnici napeljava kanalizacije ter boljše higienske, bivalne in življenjske razmere ljudi. Tudi novorojenčki so nehali na veliko umirati, ko so ženske začele rojevati v čistem in so imeli porodničarji čiste roke, in ne zaradi cepiv, ki v resnici povzročajo nešteto sodobnih bolezni. […]

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj