Pred mnogo leti smo na Planetu Lepote prvi objavili serijo člankov o prehrani po krvnih skupinah in značilnostih posameznikov, ki pripadajo določeni krvni skupini. Med ljudmi namreč obstajajo precejšne fizične in psihične razlike glede na njihovo krvno skupino, kar, predvsem na Kitajskem, preučujejo že zelo dolgo in intenzivno ter izsledke tudi upoštevajo v vsakdanjem življenju.

Zato tudi ni presenetljivo, da so se lotili tudi raziskovanja dovzetnosti za okužbo z novim korona virusom. Kar so ugotovili, je le potrdilo dosedanje ugotovitve: da je daleč najbolj odporna KS 0 in daleč najmanj KS A.

Ljudje s krvno skupino A so lahko bolj dovzetni za okužbo z novim korona virusom, medtem ko so tisti s krvno skupino 0 najodpornejši na okužbo, je ugotovila študija, ki so jo objavili kitajski znanstveniki.

V raziskavi so analizirali vzorce krvi 2173 bolnikov, okuženih s korona virusom ter primerjali podatke z zdravim lokalnim prebivalstvom. Ugotovili so, da se tisti s krvno skupino A pogosteje okužijo in imajo več možnosti za razvoju hujših simptomov bolezni. Med analiziranimi vzorci je bil tudi vzorec 206 bolnikov iz Wuhana, ki so zaradi korona virusa umrli in med 206 smrtnimi primeri jih je imelo 85 krvno skupino A, 52 pa 0.

Tudi med okuženimi v Wuhanu je največ okuženih s krvno skupino A (38 odstotkov); nato sledi KS B 26,4 odstotka) in nato KS 0 (25,8 odstotka). Okuženih s krvno skupino AB je bilo le 10 odstotkov, a ta je tudi sicer izjemno redka.

Tako bi bilo potrebno poleg starejših, ki imajo oslabljen imunski sistem, dodatno zaščititi tudi osebe s KS A, a glede na to, da se uradna medicina praviloma požvižga na tovrstne ugotovitve, tega najverjetneje ni za pričakovati. Zato če ste oseba, ki ima KS A, sami toliko bolj intenzivno poskrbite za močan imunski sistem, kar na prvem mestu naredite s prehrano, ki ustreza vaši krvni skupini, in ustreznim življenjskim slogom. Več si lahko preberete v ČLANKIH.

PREBERITE TUDI: Prehrana po krvnih skupinah

1 komentar

  1. Te številke same po sebi ne povedo prav nič in njihova neposredna interpretacija je popolnoma zgrešena! Nekaj bi povedale šele, če bi jih analizirali v okviru razporeditve krvnih skupin v določeni populaciji. Na Kitajskem ima recimo krvno skupino 0 48 %, KS A 28 %, KS B 19 in KS AB 5 % prebivalstva (vir wikipedia, sešteta sta rh+ in rh- za posamezno skupino). Recimo, da imamo imaginarno krvno skupino x, katere delež okuženih je enak deležu ljudi s to krvno skupino med prebivalstvom. V primerjavi z x ljudje s krvno skupino 0 zbolijo 46 % manj pogosto, s KS A 36 % bolj pogosto, s KS B 39 % bolj pogosto, s KS AB pa celo 100 % bolj pogosto. Če se že gremo neko matematiko (in če predpostavimo, da je vzorec reprezentativen, kar je veliko vprašanje) je stopnja tveganja po krvnih skupinah nekako takšnale (od najbolj do najmanj): AB > B > A > AB. Ampak to so tako zelo nemerodajni podatki napram ostalim dejavnikom tveganja, da se z njimi res ni smiselno ukvarjat.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj