… celo učinkovitejši (in predvsem varnejši) od antibiotikov. Zato tudi ni presenečenje, da je nadvse uspešen pri zdravljenju korona virusa. Tako z njim zdravijo celo najbolj bolne in ogrožene bolnike v največji bolnišnici v New Yorku: obolelim intravenozno dajejo večje doze vitamina C.

Hudo bolnim intravenozna aplikacija

Dr. Andrew G. Weber, pulmolog in specialist za intenzivno nego, je povedal, da njegovi korona pacienti na intenzivnem oddelku intravenozno prejmejo 1.500 mg vitamina C 3-krat do 4-krat na dan. Takšne količine so več kot 16-krat višje od uradnih priporočenih količin, ki so, kot na Planetu Lepote že leta poudarjamo, prenizke, da bi od njih lahko imeli kakšno korist. Priporočen dnevni vnos naj bi bil namreč le 80 mg na dan, kar je naravnost smešno, zato ne bodite presenečeni, če jemljete takšne količine in ne opazite nobenih koristi.

Za tako zdravljenje so se odločili potem, ko se je kot nadvse učinkovito izkazalo že na Kitajskem. “Pacienti, ki so prejeli vitamin C, so veliko bolje okrevali kot tisti, ki ga niso,” je povedal dr. Weber. “To zdravljenje zelo pomaga, a o tem nikjer ne poročajo, ker to pač ni neko eksotično zdravilo,” je še povedal.

Naj dodamo še to, da se vitamina C ne da patentirati, zato za farmacevtske družbe ni zanimiv, saj od njega ne bi mogli služiti enormnih vsot kot od sintetičnih zdravil.

Vitamin C uporabljajo tudi še v nekaterih drugih bolnišnicah, a so protokoli različni, povsem odvisni od odločitve posameznega zdravnika. Ponekod jih kombinirajo tudi z zdravili proti malariji, antibiotiki, razredčevalci krvi in drugimi.

34-letni Weber je povedal še, da količina vitamina C drastično upade, če imajo pacienti sepso – to je vnetni proces, ki se sproži, ko telo prekomerno reagira na okužbo. “Zato je nadvse smiselno, da se skuša ohranjati ustrezno stopnjo vitamina C,” je dejal.

Klinična študija

Klinična študija intravenozne aplikacije vitamina C na korona pacientih se je začela 14. februarja v bolnišnici Zhongnan v Wuhanu. Randomizirana, trojno slepa študija vključuje 140 pacientov in pričakujejo, da se bo zaključila 30. septembra.

Opozorilo: zgolj iz prehrane tako visokih količin ne morete dobiti v nobenem primeru.

PREBERITE TUDI: Korona virus: kako okrepiti imunski sistem in se zaščititi, da ne zbolite

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj