Ker so se oblasti v mnogih državah odločile, da je treba zaradi prehladno-gripoznega virusa, katerega smrtnost je približno 0,1 odstotna, zaustaviti svet in ljudi zapreti v domove, je to seveda terjalo mnoge posledice. Od tega, da mnogi niso bili deležni nujno potrebe medicinske pomoči in propadanja podjetij ter povečane brezposelnosti; do samomorov, umorov, nasilja med štirimi stenami in kratenja človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Kot posledica izolacij in karanten se namreč mnoge ženske in otroci (in v precej redkejših primerih tudi moški) niso imeli kam umakniti pred nasilnimi partnerji in so bili brutalno pretepeni, nekaterih pa zaradi nasilja žal ni več med živimi. Tako jih je bilo zgolj v Veliki Britaniji s strani nasilnih partnerjev ubitih kar 14 žensk; na stotine do tisoče brutalno pretepenih; ubitih zaradi nasilja pa je bilo tudi več otrok.

PREBERITE TUDI: Resnica o koronavirusu: intervju z dr. Stefanom Manera iz Bergama, Italija

Nekatere ženske, ki so nasilje preživele, so objavile fotografije, kako brutalne poškodbe so dobile, ko so se partnerji spravili na njih in jih pretep(a)li. Iz Velike Britanije poročajo, da se je število umorov in primerov nasilja doma v obdobju karanten oz. izolacij v le treh tednih podvojilo. Klici na telefonske linije za pomoč pred domačim nasiljem so narasli za 49 odstotkov.

Ženske so svoje krvave in podplute obraze pokazale na družbenih medijih.

Claire* iz severne Amerike je povedala, da je bila zaradi poškodb hospitalizirana. “Tako izgleda domače nasilje,” je zapisala. Povedala je tudi, da je bil njen parter aretiran, a nato proti plačilu varščine izpuščen.


Claire

Pogumna mama iz Ayrshireja, ki jo je partner tako pretepel, da je imela polomljene kosti in zmečkan obraz, želi, da ljudje vedo, kaj je povzročila karantena: “Poiščite pomoč. Sedaj sem prišla iz bolnice domov. Ne bodite naslednja žrtev.”

Gary Walker, 57, je umrl v požaru, skupaj z ženo Caroline, 50, in 24-letno hčerko, Katie, ki je umrla zaradi vbodov z nožem.

Robert Needham, 42, je ustrelil svojo partnerko Kelly Fitzgibbons, 40, ter njuni hčerki, 5-letno Avo in 3-letno Lexi, ker je bil zaradi panike v zvezi s koronavirusom, ki so jo ustvarile vlade in mediji, tako pod stresom.

PREBERITE TUDI: Koliko smrti ‘zaradi’ koronavirusa je posledica uporabe respiratorjev?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj