Znanstveniki, pa tudi ostali, se čudijo, kam sta letos izginila prehlad in gripa, stara znanca jesensko-zimske sezone. Sta dejansko preprosto izginila, ali so sedaj vse respiratorne viroze beležene kot COVID-19?

Nekateri pravijo, da sta prehlad in gripa izginila, ker večina nosi maske in se socialno distancira, a glede na to, da so simptomi prehlada in gripe identični simptomom COVIDa-19; približno enaki pa sta tudi obolevnost in smrtnost, je odgovor na dlani.

Čeprav nikoli niso izvajali masovnega testiranja za gripo, kot ga opravljajo za covid, so vse države po svetu praktično preskočile prehlad in gripo. V Avstraliji tako od julija dalje, ko je pri njih vrhunec gripozne sezone, niso zabeležili niti enega primera gripe. Skratka, prehlad in gripa sta preprosto izginila.

Kam sta šla?

Obstajajo 3 možne razlage.

1. Covid je izrinil gripo in prehlad

Ker imamo lahko naenkrat le eno respiratorno obolenje, zaradi covida gripa in prehlad preprosto nista prišla na vrsto. Nedavna študija z univerze Yale je pokazala, da še nikoli ni imel nihče hkrati prehlada in gripe; tisti, ki so bili prehlajeni, pa so bili kasneje odporni na gripo.

A znanstveniki pravijo, da ta teorija ne drži vode: covidu naj bi bilo doslej izpostavljene kaka petina populacije, kar pomeni, da so vsi ostali kandidati za prehlad ali gripo. Če pa to ne drži in je covid res bolj razširjen, kot menijo strokovnjaki, bi to lahko doprineslo k upadu prehladov in grip. A v tem primeru se poraja vprašanje, zakaj bi v tem “boju respiratornih virusov” vedno gladko zmagal covid, da bi bilo 0 za gripo in 1 milijon za covid?

2. Zaradi mask in socialne distance ni več gripe in prehlada

Nekateri znanstveniki menijo, da prehlada in gripe ni več, ker večina nosi maske in se socialno distancira. Vendar se ob tem razmišljajočemu hitro postavi vprašanje: glede na to, da so vse to respiratorni koronavirusi – mar ne bi potem to veljalo tudi za covid?

Ta razlaga je idealen primer kognitivne disonance zagovornikov covid plandemije. Po eni strani verjamejo, da so maske in distanca povzročile, da sta izginili dve najbolj pogosti jesensko-zimski respiratorni virozi – in v isti sapi zatrjujejo, da bo praktično identični virus, ki sodi v isto skupino koronavirusov, izbrisal človeštvo z obličja zemlje.

3. Vsi prehladi in gripe so beleženi kot ‘covid’

Zadnja in najbolj logična in smiselna razlaga pa je, da so od marca dalje vsa virusna respiratorna obolenja beležena kot covid. Zakaj pa ne? Nenazadnje so popolnoma vsi znaki oz. simptomi identični. Je res tako težko razumeti, da so po novem vsi pacienti s prehladi in gripo vodeni kot covid pacienti? Sploh upoštevajoč popolno nezanesljivost PCR testov, s katerimi dobesedno lovijo okužene in jim postavljajo diagnoze.

In nenazadnje: glede na to, da gripe (vsaj v uradni zgodbi) ni več – ali lahko pričakujemo, da nam letos ne bodo ponujali cepiva za gripo?
Odgovorite si sami.

Povzeto po rt.com

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj