Zahvaljujoč platformi TikTok je nasvet, kako lažje in hitreje zaspati, postal viralen. Kratek video, v katerem @Doctorjesss, katere ime je Jess Andrade, opiše prednosti spanja v nogavicah, ima trenutno 2,6 milijonov všečkov. In zakaj tisti, ki nosijo nogavice za spanje, lažje in hitreje zaspijo?

“Nošenje nogavic poskrbi, da so vaša stopala topla, kar odpre žile in ohladi telo,” razlaga zdravnica. “Telo, ki je ohlajeno, pove možganom, da je čas za spanje.”

 

@doctorjesssI wear socks to bed so don’t come at me im not weird♬ original sound – PresleyWalker

 

Tako tisti, ki gredo spat z nogavicami, zaspijo hitreje kot tisti, ki nogavic v posteljo ne nosijo. Torej res preprost in učinkovit trik, če bi radi kar se da hitro zaspali oz. imate težave s spanjem.

Poleg tega pa seveda zelo pomaga vroča, sproščujoča kopel, še zlasti, če ste ji dodali magnezijevo sol (magnezijev sulfat oz. epsom sol) in kako pomirjajoče eterično olje (sivka, mirta, kadilna bosvelija…); ali pa vsaj topla kopel za stopala, če imate zelo mrzla – v tem primeru jih bodo zgolj nogavice namreč težko segrele.

Da ljudje, ki nadenejo nogavice za spanje, hitreje zaspijo, pa je potrjeno tudi s številnimi raziskavami: med drugim so to potrdili z raziskavo, opravljeno leta 2007 na Nizozemskem na inštitutu za nevroznanost.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj