Kupite zeleno rastlino! Nekatere rastline čistijo zrak in odstranjujejo toksine, druge pa vam bodo pomagale, da se boste lažje sprostili in spali. Rastline so odlične za dekoracijo v vašem domu, vendar so tudi več kot le dekor.

Rastline v spalnici vam bodo dejansko pomagale bolje spati in vaša soba bo idealen kraj za sprostitev po dolgem dnevu. So del gospodinjstva, ki pomagajo zmanjšati ogljikov dioksid, prah in izgledajo fantastično. Obstaja ogromno rastlin, vključno z nizko vzdrževalnimi vrstami, primernimi za vse spalnice. Izberite eno ali dve od spodnjih predlogov, ki bodo spodbujale zdrav spanec, vaše zdravje in dobro počutje.

1. Zlati potos

Zlati pothos je fantastičen čistilec zraka in zanj je tako enostavno skrbeti. Ne potrebuje preveč svetlobe in je čudovit. Odlično se obnese kot viseča rastlina, ki pleza po rešetki ali po poličkah.

2. Gorska palma

Ta rastlina je idealna za spalnico, saj ima rada posredno svetlobo in lahko raste bolje, če je velika vlaga. Če torej spalnico ohranjate v zimskem času toplo, je ta rastlina namenjena vam in bo uspevala. Zemlja naj bo vlažna, vendar nikoli razmočena.

3. Gumovec

Čeprav se rastline gojijo kot preproste sobne rastline, študije kažejo, da povečujejo tudi kakovost zraka v zaprtih prostorih. Njihovi veliki listi lahko absorbirajo in razgradijo kemikalije v zraku, zaradi česar so skoraj nepogrešljivi.

4. Lirastolisti fikus

Ficus lyrata je ena najbolj trendnih rastlin na svetu, saj jo pogosto uporabljajo v domačih revijah in Instagramu. So med najboljšimi čistilci v zaprtih prostorih – in večji kot so, boljši so. Njeni široki listi so velika prednost, zato je ustrezna osvetlitev pomembna, da bo vaša rastlina ostala bujna v vaši spalnici.

PREBERITE TUDI: 6 sobnih rastlin, ki jih ne morete ubiti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj