Če radi nadomestite pomanjaknje spanca čez vikende, to lahko pripomore k zmanjšanju tveganja za prezgodnjo smrt, je pokazala raziskava.

PREBERITE TUDI: 7 majhnih sprememb spalnice za veliko boljši spanec

Odrasli bi morali spati med 6 do 9 ur na noč, pravijo strokovnjaki. Medtem ko bi večina ljudi lahko potrdila, da je dober nočni spanec nujen za zdravo dobro počutje, se mnogi odpovedujejo počitku, saj so tako zelo zasedeni. Pomanjkanje spanca pa seveda negativno vpliva na naše zdravje; povezano je tudi z večjim tveganjem, da se pojavi rak, diabetes in srčna obolenja.

Glede na nedavno raziskavo, pa ima to, da dlje spite čez vikend, pozitivne učinke, saj naj bi izničilo škodljive učinke pomanjkanja spanca med tednom. Raziskava je vključevala 43,880 udeležencev, starejših od 13 let, raziskovalci pa so prišli do zaključka, da nadoknaditev spanca čez vikend ugodno deluje na telo in manjša tveganje za prezgodnjo smrt. Le privoščite si torej, kadar vam spanca primanjkuje, še bolje pa bo, če boste vsako noč spali dovolj ur, ter tudi med vikendi normalno zjutraj vstali ter odšli novim dogodivščinam nasproti!

PREBERITE TUDI: Spanje za vikend ne odtehta pomanjkanja spanja čez teden

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj