Izjemno hudi in nepričakovani stranski učinki Avstralce prisilili v nemudno ustavitev testiranja cepiva za covid-19. Testiranje je dalo namreč lažno pozitivne rezultate za HIV.

V Avstraliji so prekinili razvijanje domačega cepiva za koronavirus, po tem, ko so udeleženci v kliničnih testiranjih na testih imeli lažno pozitivne rezultate za okužbo s HIV, o čemer so poročale tudi avstralske televizije:

Cepivo, ki so ga naredili na univerzi Queensland (UQ) v sodelovanju z biotehničnim podjetjem CSL, je izzvalo izjemno močan imunski odziv na SARS-COV-2 v prvi fazi testiranj, pa tudi kar nekaj resnih komplikacij, ki so vključevale smrtonosni virus: protitelesa, ki naj bi udeležence ščitila pred prehladnim virusom Covid-19, so dala tudi lažno pozitivne rezultate za HIV.

Čeprav na srečo nobeden od udeležencev v resnici ni bil okužen s HIV, je avstralski minister za zdravje, Greg Hunt, naznanil, da bizarni stranski učinek vpliva na presejalni test za HIV. Za ta virus ni zdravila, napade pa imunski sistem in če ni ustrezno obravnavan, vodi v nastanek AIDSa, ta pa v smrt. Po besedah razvijalcev cepiva lahko traja eno leto, da odkrijejo, v čem je problem, zato so odpovedali drugo in tretjo fazo testiranj.

Cepivo za koronavirus je bilo eno od štirih kandidatov, ki jih je ocenjevalo in pregledalo podjetje Canberra. Premier Scott Morrison je po hudih reakcijah na cepivo dejal, da so s tem cepivom zaključili in ne bodo nadaljevali s naslednjimi preskusnimi fazami, ter da ne bo več del avstralskega cepilnega načrta.

Vlada je sicer nameravala nabaviti 51 milijonov doz tega cepiva kot del masovnega cepljenja, ki naj bi se začelo sredi leta 2021, a namesto tega bo ekipa UQ-CSL naredila dodatnih 20 milijonov doz, ki so jih naredili na univerzi Oxford v sodelovanju z AstraZeneca, poleg že naročenih 30 milijonov doz.

Avstralija je podpisala tudi pogodbo o nabavi 10 milijonov doz cepiva Pfizer/BioNTech, ki še čaka na odobritev državnih organov, kar na bi se zgodilo v začetku prihodnjega leta.

Vlade in farmacevtska podjetja po svetu se trudijo najti uporabno cepivo za Covid-19, zaradi česar je čedalje več pomislekov glede varnosti. Že preostala cepiva, ki jih testirajo ali so v uporabi leta, imajo grozljive stranske učinke, kar lahko preverite tukaj; izjemno slabi pa so tudi obeti za cepivo proizvajalca Pfizer, ki je povzročilo nekaj smrti, paraliz in anafilaktičnih šokov.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

Preberite še ostale objave v zvezi s cepivi in cepljenji:

5 KOMENTARJI

 1. “pa tudi kar nekaj resnih komplikacij, ki so vključevale smrtonosni virus: protitelesa, ki naj bi udeležence ščitila pred prehladnim virusom Covid-19, so dala tudi lažno pozitivne rezultate za HIV”
  To niso “hudi stranski ucinki”. To je odlicna novica.
  Ce ima Covid podobne surface spikes kot HIV, v najboljsem primeru to pomeni, da bi lahko s tem cepivom celo delno spodbudili pridobljeno imunost na HIV!

 2. OGIČNOI !!!
  Ker ima Sars-Vov-2 Več podobnosti z virusom HIV kot dejansko s skupino SARS – Severe Accute Resperiatory Syndrome.
  Zato pa ČE SI KOT JAZ in delal na STOTINE raziskav, lahko TAKOJ opaziš, da je VELIKO PRIMERJANJE Cov-2 virusa Z VIRUSOM HIV !!!
  Vsaj 1/4 primerov !!!

 3. Mati solzna, Marija pomagavka sveta. Kaj vi ne boste naredili, da folk to deli in klika. Sram vas je lahko res. Clickbait ftw.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj