Organizirala se je skupina ljudi, ki toži župana Tulse, G.T. Bynuma, in izvršnega direktorja inštituta za zdravje, Brucea Darta, ker je obvezno nošenje mask za zdrave ljudi škodljivo. Skupina vključuje tudi lastnike raznih podjetij in zdravnike, ki zahtevajo, naj mesto takoj prekliče obvezno nošenje mask, ki so ga uvedli pretekli mesec.

Na novinarski konferenci je optometrist Robert Zoellner povedal: “Faktor strahu mora stopiti korak nazaj. Ta ideja, da vas ne želim okužiti z nečim, kar sploh ne vem, če imam, je naravnost smešna. Začnimo uporabljati zdravo pamet.”

Dr. James Meehan, se je strinjal, da ima nošenje mask znane rizike za zdravje, ki so zelo dobro preučeni v raziskavah in se jih pri analiziranju rizikov sploh ne upošteva. “Videvam paciente, ki imajo poln obraz izpuščajev, glivične infekcije, bakterijske infekcije. Poročila prihajajo tudi od mojih kolegov iz celega sveta, ki jasno kažejo, da prihaja porast bakterijskih pljučnic.”

“Le zakaj je tako? Ker neusposobljene osebe neprestano nosijo maske in to na nesterilen način. Zato se okužijo. Imajo jih na avtomobilskih sedežih, na vzvratnem ogledalu, v žepih, po torbicah … in si nadevajo maske, ki bi morala biti vsakič nova in sterilna.”

Dr. Meehan je še dodal: “Nove raziskave kažejo, da maske iz blaga povečujejo aerosolizacijo virusa SARS-COV-2 v okolje, s čimer povzročajo pospešeno širjenje bolezni. Februarja in marca so nam rekli, naj ne nosimo mask. Kaj se je sedaj spremenilo? Znanost se ni spremenila – politika se je. Gre za podrejanje ljudi, ne gre za znanost.”

Je torej poleg neizmernega stresa, ki ga povzročajo zaprtje države, ukinitev družabnega življenja, propadanje podjetij in naraščajoča brezposelnost, morda tudi to razlog, da se v Sloveniji, kjer imamo najstrožje ukrepe, bolezen najbolj širi in imamo najslabšo epidemiološko sliko?

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj