Poročali smo že, da postavljeni strokovnjaki za obvladovanje covid ‘pandemije’ vztrajno zatrjujejo, kako zdravila za covid-19 ni ter da nas bo pred skorajda izumrtjem rešilo le cepivo – in to kljub temu, da je smrtnost le okoli 0,03 odstotna, kar je približno toliko kot gripa.

Obstaja več izemno učinkovitih zdravil za covid: poleg povsem naravnih, kot so vitamina C in D, mineral cink in ekstrakt kanabisa, tudi zdravili hidroksiklorokin in ivermektin. Sedaj pa je prišlo v javnost še eno, nadvse učinkovito zdravilo: colchicine (kolhicin).

Na spodnji fotografiji, ki je bila posneta 16. septembra 1998, farmacevtka pozira z zdravilom Colchicine, namenjenim zdravljenju cistične fibroze. Cistična fibroza je najpogostejša dedna bolezen otrok in sedaj je klinični preizkus v Kanadi pokazal, da je to poceni protivnetno zdravilo nadvse učinkovito pri preprečevanju nastanka komplikacij; zmanjševanju komplikacij; ter nevarnosti za smrtni izid pri covid bolnikih. To je potrdil eden vodilnih raziskovalcev, Jean-Claude Tardif, 24. januarja 2021.

Foto: PIERRE VERDY / AFP

Jean-Claude Tardif, vodja inštituta Montreal Heart Institute (ICM), je vodil študijo z nazivom “Colcorona,” katere rezultati so bili objavljeni v petek, sedaj pa se bodo potrudili, da čim prej pridejo v javnost, je povedal v intervjuju.

Od marca 2020 dalje je v raziskavi sodelovalo 4488 covid bolnikov in rezultati so nadvse obetavni. Pri bolnikih, ki so jemali kolhicin, je bilo kar za 20 odstotkov manj hospitalizacij ali smrti. Pri pacientih z uradno diagnozo covid-19 je bil rezultat še boljši: 25 odstotkov manj hospitalizacij; 50 odstotkov manj potreb po ventilatorjih; ter 44 odstotkov manj smrti.

Hipoteza za študijo je bila, da pri nekaterih covid bolnikih pride do komplikacij zaradi pretiranega odziva imunskega sistema, ko se bolniku razvijajo bele krvne celice kot odziv na virus. Če se torej uporabi močno protivnetno terapijo, kakršna je npr. zdravilo kolhicin, se ta odziv, imenovan citokinska nevihta, zmanjša – s tem pa tudi možnost za komplikacije.

Kolhicin je izjemno močno protivnetno zdravilo, odkrito že pred 150 leti, in ga pridobivajo iz rastline Colchicum autumnale. Uporablja se za zdravljenje različnih bolezni, med drugim protina, vnetnega artritisa, perikarditisa in drugih.

Tako kot hidroksiklorokin in ivermektin, je tudi kolhicin dostopen v lekarnah po celem svetu; prav tako je, kot tudi ostali dve zdravili, preverjen in varen, saj se ga uporablja že skoraj 150 let.

Vprašamo se lahko samo, ali bodo tudi to informacijo splošni mediji povsem prezrli, kot so tudi ostala zdravila za covid; družbeni mediji pa jo vztrajno brisali in cenzurirali? Tudi to zdravilo namreč ni več pod patentom, kar pomeni, da farmacevtskim podjetjem ne prinaša pretiranega zaslužka.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj