Kot smo že poročali, je več razlogov, da so PCR testi popolnoma neuporabni za namen, kot se jih uporablja – to je iskanje ‘pozitivnih’. Med drugim je 40 ciklov, kot jih delajo v Sloveniji, garancija za to, da bo toliko ‘okuženih’, saj več kot je ciklov, več možnosti je, da pokaže, da je oseba okužena, četudi v resnici ni.

To pa še ni vse – kritičnih je tudi 10 drugih napak, ki so v znanstvenem članku, ki je podlaga za uporabo PCR testov. Med 10-imi napakami, ki vplivajo na to, da je celoten PCR testni protokol neuporaben, so kot najbolj kritične navedli naslednje:

  • je nespecifičen zaradi napačne zasnove;
  • je izjemno variabilen;
  • ne razloči med celotnim virusom in njegovimi fragmenti;
  • nima pozitivnih niti negativnih kontrol;
  • nima standardnega operativnega postopka;
  • ni bil recenziran (peer rewieved), kar bi takšna znanstvena objava obvezno morala biti.

Vprašamo se lahko, če je bilo sploh karkoli pravilno izvedeno v temu znanstvenemu delu in objavi. Toda napakam še ni konec; za PCR test ni bila določena mejna vrednost za določitev pozitivnega rezultata. Zato se v laboratorijih izvaja testiranje s 40-imi cikli (tudi v Sloveniji), kar praktično garantira veliko število lažno pozitivnih rezultatov – po nekaterih študijah tudi do 97 %.

Za piko na i pa obstaja med avtorji originalnega članka tudi resen konflikt interesov. Dva od njih sta člana uredniškega odbora publikacije Eurosurveillance, kjer je bilo znanstveno delo objavljeno; najmanj trije avtorji pa so na plačilni listi podjetij, ki izvajajo PCR testiranje.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj