Za testiranje na prehladni virus, ki ga zadnje tedne izvajajo v povečanem številu, zaradi česar je tudi večje število okuženih, uporabljajo tako imenovani PCR test. A že sam izumitelj testa, Kary Mullis, je jasno povedal, da PCR test (Polymerase Chain Reaction) ni namenjen, niti ni razvit, niti ni registriran za diagnostične namene.

Mag. Karin Rižner je v svojem blogu natančno razložila: “Test ni niti SPECIFIČEN za novi korona virus (razvoj novega testa traja približno eno leto), ampak lahko delček RNK, ki ga s testom iščejo, izvira od drugih korona virusov, ki povzročajo prehlade in so pri ljudeh ves čas prisotni na respiratornih sluznicah. Že dve desetletji je znano, da je sezona korona virusov med decembrom in aprilom, izven tega obdobja pa so sicer prisotni, vendar ne povzročajo bolezni (ker zato nimajo življenjskih pogojev). Vendar jih s PCR testom seveda lahko odkrijejo.

Poleg tega je PCR test odvisen od števila podvojevanj kopij DNK/RNK molekul, ker morajo za test dobiti dovolj velik vzorec, da ga sploh lahko analizirajo. Če uporabljajo prenizka števila podvojevanj (<35 ciklov), so vsi testi negativni, če uporabljajo prevelika števila podvojevanj (>60 ciklov), so vsi testi pozitivni. Kako primerno orodje za manipulacijo rezultatov, ali ne?

Če povzamem: pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen z novim korona virusom. Ne pove vam, ali so ti virusi v človeku sploh živi oziroma so virulentni. Ne pove vam, koliko teh virusov je v človekovem telesu. Ne pove vam, ali bo človek zbolel za boleznijo COVID-19. Ne pove vam, ali lahko človek s pozitivnim PCR testom sploh okuži druge ljudje. Klinično nam test ne pove ničesar. Vrednost testa je torej popolnoma NIČNA.

A NIJZ vsak dan veselo objavlja številke o “novih okuženih”, čeprav (kot cel svet) uporablja test, ki je neuporaben za diagnostične namene. Na podlagi teh številk (brez vsebinske vrednosti!) izdaja priporočila za ukrepe, ki jih potem z železno roko uzakonja vlada in uveljavljajo inšpekcije. Podkupljeni mediji pa zgodbo veselo podpihujejo in čedalje bolj ustrahujejo ljudi.”

Celoten zapis si lahko preberete na tej povezavi.

Podobno pa je v nedavnem intervjuju povedala tudi Jerneja Tomšič, dr. molekularne biologije, ki živi in dela v ZDA. Spodaj si lahko ogledate video intervju:

 

O tem pa poročajo tudi mediji po svetu; npr. iz Nemčije, kjer so strokovnjaki razložili, da je med pozitivnimi testi več zdravih kot bolnih:

 

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj