Kot da dejstva, da so testi za koronavirus povsem nezanesljivi ter da gre za veliko večino povsem nenevarno bolezen, ki jo v glavnem prebolijo brez simptomov, niso dovolj, sedaj prihaja na plano, da so oblasti že tako lažno pozitivne teste štele dvojno.

Od pacientov so namreč jemali po dva vzorca, ki pa so ju beležili kot dva testa, kar je podvojilo že tako pogosto lažno pozitivne rezultate. Diagnostični testi, pri katerih se vzame vzorce sline in iz nosu, so bili tako za vsakega pacienta šteti dvojno. V Italiji je bilo tako dvojno štetih na desetine tisoče testov za Covid-19; enako pa velja tudi v Veliki Britaniji, kar so priznale same oblasti, The Department of Health and Social Care in Public Health England.

To je seveda močno vplivalo na poročila o številu na novo okuženih, ki je bilo na začetku praktično podvojeno, sedaj pa ocenjujejo, da je še vedno vsaj 20 odstotkov pretirano.

To sicer ni prvič, da so oblasti zalotili pri potvarjanju podatkov. Še pred tem so jih dobili, kako so objavili ‘rezultate’ preko 100.000 domačih testov, čeprav ti še niso bili zaključeni, da bi dosegli zadano številko 100.000 testov.

Jon Ashworth, tajnik pri Labour’s Shadow Health, je povedal: “Ministri so enkrat že dobili sramotno zaušnico, ko so prirejali številke. Vse kaže, da jih to ni izučilo. Potrebujemo popolno transparentnost, kar se tiče prezentacije teh rezultatov.”

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj