A kaj kmalu so se oglasili strokovnjaki, ki so začeli opozarjati, da ne le da maske ne ščitijo pred koronavirusom, torej so nepotrebne, temveč da celo škodujejo. Zakaj?

NIJZ meni, da maske niso potrebne

Celo NIJZ je v svojem dokumentu jasno navedel, da maske niso potrebne. Kljub temu in dejstvu, da je bil razglašen konec epidemije, oblastniki vztrajajo na nošenju mask. A smisel mask je v zaščiti rizičnih in obolelih in nobene potrebe niti smisla ni, da se zaradi (za veliko večino povsem nenevarnega) virusa, ki ga večina preboli brez vsakršnih težav ali celo znakov, nadeva maske celotni populaciji.

Poleg tega, četudi bi bil koronavirus dejansko vsesplošno nevaren, naj maske ne bi ščitile pred korona virusom, kar je navedeno že na sami embalaži mask.

Maske prinašajo več škode kot koristi

Maske pa niso le nepotrebne, temveč celo škodljive. Ko dihate v masko, izdihujete ogljikov dioksid (CO2), kar ima lahko za posledico zastrupitev. To dokazuje tudi dejstvo, da sta dva učenca, ki sta morala pri športni vzgoji nositi masko, umrla.

PREBERITE TUDI: Italijanski imunolog: Virus se bo ‘ugasnil’ sam, kmalu se bomo lahko vrnili v normalno življenje

Pride namreč do zastrupitve s CO2, kar lahko povzroči naslednje:

 • poslabšan vid
 • poslabšan sluh
 • zmedenost
 • glavoboli
 • slabost
 • omotičnost
 • nezavest
 • znojenje
 • težave pri dihanju
 • pomanjkanje kisika
 • povišan srčni utrip
 • povišan krvni tlak

Zaradi pomanjkanja kisika lahko prode do pospešeno razpadanje glukoze, to pa v povišano količino mlečne kisline, kar so vse znaki zastrupitve. Redno nošenje maske ima tako lahko za posledico hujše zdravstvene težave in celo smrt.

Vdihovanje porabljenega zraka s premalo kisika vodi v nastajanje ogljikovega dioksida, zaradi česar postanemo omotični in slabotni. To je lahko še zlasti nevarno pri vožnji, saj vozniku lahko postane slabo in lahko celo izgubi zavest.

Poleg tega ob dihanju v masko znova in znova vdihujete bakterije, za katere sta zaprta maska in topel, vlažen zrak, odlično gojišče.

Pomembna dejstva

Nekaj pomembnih dejstev ki se jih je dobro zavedati:

 1. Virus je za večino povsem nenevaren. Velika večina ga ‘preboli’ povsem brez simptomov ali le z blažjimi simptomi. Ogroženi naj se zaščitijo z maskami in izolacijo, ne celotna populacija.
 2. Maske naj ne bi ščitile pred koronavirusom, kar je navedeno tudi na njihovi embalaži.
 3. Strokovnjaki in celo NIJZ so mnenja, da nošenje mask ni potrebno.
 4. Virus na toploti in soncu razpade, zato težko, da bi preživel poletje.
 5. Nobenih dokazov ni, da bi imel virus dolgo življenjsko dobo ali da bi preživel in se nahajal na prostem.

IFrame

PREBERITE TUDI: Koliko smrti ‘zaradi’ koronavirusa je posledica uporabe respiratorjev?

3 KOMENTARJI

 1. Rodili smo se brez maske, živimo in dihamo brez maske. Z maskamii pa nedovolimo da izdihne telo tisto kar je po biološki poti normalno, torej ogljikov dioksid in bakterije. Zdravniki pa šolani, brez znanja in logike.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj