BodyFX® oz. MiniFX® je prva dolgotrajno delujoča in neinvazivna rešitev za oblikovanje telesa, zmanjšanje celulita in izboljšanje tonusa kože. Njeno delovanje na uničenje maščobnih celic je dokazano s kliničnimi študijami.

BodyFX® se spopada z enim najbolj perečih problemov pri zadovoljstvu z videzom telesa, to je z nabiranjem maščobe okoli pasu in na stegnih ter z mlahavo kožo in celulitom. Odlika postopka je v tem, da trajno uniči maščobne celice in učvrsti kožo.
Tehnologijo lahko uporabimo za postopke na večjih ali manjših predelih telesa:

  • BodyFX® izvajamo na večjih območjih telesa, kot so trebuh, boki, zadnjica, stegna in hrbet.
  • MiniFX® se izvajamo na manjših področjih, kot so roke, podbradek in kolena.

V določenih primerih je BodyFX® odlična tudi kot dopolnitev kirurški liposukciji. BodyFX® je odlična rešitev, če se želite znebiti trebuha, ali učvrstiti povešeno kožo.

Kako deluje?

Deluje kot kombinacija različnih, klinično dokazano učinkovitih tehnologij, vključno z radiofrekvenčno energijo, globokim segrevanjem tkiva in vakuumom.

Radiofrekvenčna energija porazdeli toploto na koži in v podkožni maščobi, vakum in nadzorovani energijski impulzi pa nato z usklajenim delovanjem zagotovijo izboljšanje na tonusu kože in zmanjšajo maščobno tkivo. Maščobne celice zaradi kratkotrajnega intenzivnega pregrevanja postopoma propadejo, kar se zgodi v obdobju do 1,5 meseca po postopku.

Masaža z negativnim pritiskom, ki ga ustvarja nežen vakuum, omogoča optimalno globino izvajanja tretmaja za kar najboljšo učinkovitost. Klinične študije so pokazale kar 30 % apoptozo (odmiranje maščobnih celic) v globini 2,5 cm in sintezo novega kolagena (neokolageneza) za 13,7 %. Raziskave so pokazale tudi neposredno povezavo med sintezo novega kolagena in zatezanjem kože, torej je tehnologija BodyFX® res izjemna za 3 učinke v 1: odpravljanje odvečne telesne maščobe oz. oblikovanje telesa, zmanjšanje celulita in izboljšanje tonusa kože.

Je terapija varna?

Serija radiofrekvenčne energije se v telo sprošča z zaporedjem impulzov frekvence 1 milijon ciklov na sekundo. Čeprav to zveni zelo intenzivno, je terapija povsem varna. Za zmanjšanje neugodja temperaturo kože nenehno nadzorujemo.

Pregrevanje podkožnega maščobnega tkiva zmanjša prag maščobnih celic za odmiranje, s pomočjo natančno merjene in nadzorovane temperature pa se ohranja optimalno temperaturo za odmiranje maščobnih celic in prepreči poškodbe kože. Tako toplotne poškodbe praktično niso možne.

Pacienti s srčnim spodbujevalnikom niso primerni kandidati za tovrstne postopke, o vseh drugih kontraindikacijah je potreben posvet z zdravnikom.

Je postopek BodyFX® boleč?

Večina pacientov terapijo opisuje kot nebolečo. Zaradi delovanja radiofrekvenčne energije in vakuuma, s katerima odstranjujemo trdovratne maščobne blazinice, boste med terapijo občutili segrevanje kože in občutek nežnega vlečenja.

Koliko terapij je potrebnih?

Za najboljši rezultat so priporočljive vsaj 3 terapije, ki se jih opravi v obdobju nekaj tednov. Po prvi terapiji lahko že opazimo postopno izboljšanje videza obdelanega dela telesa – koža postane bolj gladka in mehka.

Okrevanje

Po terapiji z BodyFX® ali MiniFX® ne potrebujete okrevanja. Na predelu delovanja naprave lahko opazimo blago rdečino in občutek pregretja, ki po nekaj urah izzveni. Ta toplota je približno takšna kot po dobri masaži, kar pacientom ne preprečuje opravljanja vsakodnevnih aktivnosti.

Zakaj je BodyFX® odlična alternativa liposukciji?

Inovativna kombinacija klinično dokazane tehnike, ki vključuje radiofrekvenčno energijo, usmerjeno v globoko segrevanje tkiva, in visokoenergijske impulze, omogoča učinkovito izboljšanje tonusa kože ter spodbudi razgradnjo maščob.

Prednosti pred kirurškimi posegi

  • Ni brazgotin.
  • Kratek čas trajanja tretmaja.
  • Ni okrevanja.
  • Dolgotrajni učinki.
  • Ni bolečin.
  • Veliko cenejše kot liposukcija.
  • Nima kontraindikacij, ki veljajo za zamrzovanje podkožnega maščobnega tkiva, kriolipolizo.

Radiofrekvenčna energija cilja na podkožno maščevje, ki ga postopoma in nadzirano odpravlja, hkrati pa povečuje sintezo kolagena, kar daje izjemne rezultate oblikovanja telesa in čvrstejše kože.

Za koga je primerna?

Terapija BodyFX® je primerna za vse tipe in barve kože ter idealna za vse, ki bi se radi izognili kirurškim posegom, brazgotinam in dolgotrajnemu okrevanju. Pacienti bodo opazili izboljšanja v zmanjšanju podkožnega maščevja, izboljšanje tonusa kože, koža pa bo bolj napeta in čvrsta ter z manj gubami.

Vir fotografij: https://www.inmodemd.co.uk/bodyfxminifx

Kontakt

Derma center Maribor

Klasična in estetska dermatologija
Poliklinika Spera
Aškerčeva ul. 7
2000 Maribor

M:  +386 (0)51 420 165
info@derma-mb.si
www.derma-mb.si

Derma center Rogaška

Zdravljenje kože in estetska dermatologija
Zdraviliški trg 23
3250 Rogaška Slatina

T:  (0)590 2 58 90
info@derma-rogaska.si
www.derma-rogaska.si

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj