Prihaja pomlad in vse se prebuja. Ptički veselo pojejo, trava zeleni, na drevesih je opaziti prve poganjke in prvi svetovi so pokukali na plano.

Kaj kmalu pa bomo nadeli tudi lahka, spomladanska oblačila in tako bodo na plano ‘pokukala’ tudi naša telesa – in posledica zimskega prenajedanja, zanemarjanja in skrivanja v debelih, ohlapnih oblačilih. Konec je zatiskanja oči – pomlad je tik pred vrati, poletje bo prišlo, kot bi mignil in treba se bo lotiti dela, če se hočemo dobro počutiti v svoji koži in izvrstno izgledati v lahkih in razkrivajočih spomladanskih in poletnih oblačilih.

Če pa želimo res dobre rezultate, se je zadeve treba lotiti celostno – torej maščobne obloge napasti na vseh frontah. Kako?

1. Prehrana

Dandanes je že večini znano, da je prehrana številka 1 pri zdravem in vitkem telesu in “pokuri, kar poješ”, je že davno preživet mit. Če želimo trajno zdravje in vitko telo, se moramo prehranjevati s prehrano z nizkim glikemičnim indeksom, torej ketonsko oz. paleo prehrano, kakor so se prehranjevali tudi naši predniki.

Druga stvar, ki nam lahko zelo pomaga, pa je prekinitveni post. Da tule ne bomo predolgi, si preberite članke na danih povezavah.

2. Gibanje

Medtem ko ustrezna prehrana poskrbi, da ne nabiramo neželenih maščobnih oblog, pa nima nobenega vpliv na to, ali oz. koliko smo fit. Za to pa moramo poskrbeti sami z gibanjem. Tudi tu je že davno preživel mit, da so dolgotrajne enakomerne kardio vadbe najboljše – daleč od tega.

Če želimo, da je naše tzelo ne le vitko, temveč tudi čvrsto in lepo oblikovano, moramo za to poskrbeti z ustrezno vadbo. In ključni dve vadbi, ki bosta poskrbeli za to, sta:

  1. intervalni trening;
  2. trening z utežmi.

Intervalni trening v kratkem času najbolj pospeši metabolizem in porabo maščob; medtem ko trening z utežmi poskrbi, da je naše telo lepo oblikovano in čvrsto.

3. Postopki in tretmaji

Včasih pa je tako – sploh ko dosežemo določeno starost – da ne glede na to, da imamo povsem urejeno prehrano in se ustrezno gibamo, se na kakem predelu nikakor ne moremo znebiti kakega ‘hlebčka’ ali ‘šlaufka’. In dandanes imamo to srečo, da se nam ni treba sprijazniti s tem, če ne želimo, temveč nam lahko na pomoč priskoči sodobna tehnologija.

Tako imamo na voljo precej tretmajev in postopkov, ki nam blag in neinvaziven način odpravijo tisto, česar na svojem telesu ne želimo imeti. To pa še ni vse – hkrati nam zmanjšajo ali celo odpravijo celulit in izboljšajo tonus kože, ki z leti začne slabeti.

Predstavljamo vam 7 najnaprednejših tehnologij, s pomočjo katerih boste dosegli, da bo vaše telo natanko takšno, kot si želite.

UltraShape Power

UltraShape POWER® je fokusiran ultrazvok za trajno in takojšnje odstranjevanje maščobnih celic. Ima patentirano fokusirano ultrazvočno tehnologijo je napredna neinvazivna rešitev za oblikovanje telesa.  Zagotavlja varno, učinkovito, takojšnjo in trajno odstranitev maščobnih celic. Je ciljno usmerjen ter hkrati neboleč in ne zahteva okrevanja.

Uspešno takojšnje in trajno uničenje maščobnih celic je bilo do sedaj možno le z invazivnimi postopki, kot je kirurška liposukcija, ki potrebuje lokalno ali splošno anestezijo in pri kateri obstaja določena stopnja tveganja. Po posegu lahko ostanejo brazgotine, poleg tega lahko pride do neenakomernega učinka. Po kirurški liposukciji potrebujemo čas za okrevanje in večtedensko nošenje kompresijskih oblačil.

UltraShape POWER® predstavlja idealno alternativo invazivnim postopkom. S fokusirano ultrazvočno tehnologijo varno in učinkovito uničuje maščobne celice. Združuje vse prednosti invazivnih postopkov (je ciljno usmerjen, učinkovit in predstavlja dolgotrajno rešitev) ter neinvazivnih postopkov (je neboleč, varen in ne zahteva okrevanja).

UltraShape POWER® je namenjen moškim in ženskam, ki želijo zmanjšati lokalno nakopičene maščobne celice in oblikovati telo brez operacije ali injekcij. Še posebej je učinkovit na bokih, izvaja se tudi na trebuhu in stegnih.

Več o UltraShape POWER® si lahko preberte TUKAJ.

BodyTite

BodyTite je inovativna, učinkovita in minimalno invazivna tehnologija za zmanjševanje trdovratnih maščobnih oblog. Uporablja napredno RFAL tehnologijo – radiofrekvenčno podprto liposukcijo, ki omogoča nadzorovano pregrevanje obravnavanega predela in deluje na razkroj maščobe tudi do globine 50 mm.

Radiofrekvenčno podprta liposukcija vidno zmanjšuje obseg, učinkovito odstranjuje trdovratne maščobne celice in hkrati omogoča zategovanje odvečne kože. Ponuja rezultate, ki so bili do sedaj dosegljivi le s kirurškimi posegi in so zahtevali dolgotrajno rehabilitacijo ter puščali vidne sledi v obliki brazgotin.

BodyTite lahko uporabljamo na vseh področjih telesa. Najpogosteje obravnavani predeli so: trebuh, hrbet, roke, zadnjica in stegna.

Pacienti se želijo izogniti operaciji, kadar je to le mogoče. Z napredno tehnologijo BodyTite zmanjšamo obseg maščobe, ne da bi ostala povešena in gubasta koža. Rezultati so podobni kirurškim in dolgotrajni. Brez dolgih brazgotin in dolgotrajnega okrevanja.

Več o BodyTite si lahko preberte TUKAJ.

Unipolar

Unipolar je namenjen za učinkovito zmanjševanje obsega trupa, rok in nog ter izboljšanje tonusa kože. Je varen in učinkovit postopek, ki ob uporabi unipolarne radiofrekvenčne tehnologije omogoča učinkovito zmanjšanje obsega trupa in okončin ter vpliva na izboljšanje videza mlahave in povešene kože.

Unipolar je varen postopek za vse, ki si želijo zmanjšati obseg in učvrstiti ohlapno kožo. Najboljše rezultate ponuja pacientom, starim od 30 do 65 let. Uporaba radiofrekvenčne tehnologije omogoča učinkovito zmanjšanje celulita in vpliva na izboljšanje videza mlahave in povešene kože tudi na trdovratnih in težavnih področjih, kot so trebuh, roke, stegna, dekolte in vrat.

Unipolar uporablja radiofrekvenčno tehnologijo, ki omogoča neboleč in ugoden postopek. To je metoda, pri kateri radiofrekevenčni tok določene frekvence v koži povzroča rotacijo vodnih molekul. Pri tem nastaja povišana temperatura v koži in podkožju in to vpliva na celice, ki proizvajajo kolagen. Tako celice proizvedejo več kolagena ali nov kolagen, zaradi česar so vezivne pregrade čvrstejše. Deluje tudi na maščobne celice, katerih del se postopoma razgradi.

Več o tehnologiji UniPolar si lahko preberte TUKAJ.

Velashape III

VelaShape® III je inovativen postopek, namenjen neinvazivnemu medicinskemu oblikovanju telesa. Učinkovitost sistema VelaShape® III temelji na tehnologiji ELOS, ki hkrati združuje uporabo bi–polarne radiofrekvence, LED svetlobe, vakuma in masaže. Metodo uporabljamo za zmanjšanje obsega in stopnje celulita, zmanjšanje obsega podkožnega maščobnega tkiva in izboljšanje tonusa kože.  S terapijami izboljšamo strukturo kože in zmanjšamo obseg maščobnega tkiva. Zaradi povečanja prekrvavitve terapija spodbudi lokalni metabolizem in izboljša tonus kože.

Učinkovita tehnologija VelaShape® III omogoča varno terapijo, ko želimo zmanjšati stopnjo celulita, zmanjšati obseg in izboljšati napetosti kože na predelih bokov, nog, zadnjice, trebuha in nadlahti. S sistemom VelaShape® III se problematični predeli hitro in vidno polepšajo, koža postane bolj gladka in svilnato mehka. Terapija s sistemom VelaShape® III je ugodna, neboleča in traja od 30 do 90 minut pri izvedbi na več področjih. Namenjena  je predvsem pacientom z indeksom telesne mase med 20 in 30.

PREBERITE TUDI: Preprosta metoda, s pomočjo katere se lahko končno znebimo neželenih maščobnih oblog

Kriosavna

Kriosavna  je napredna metoda za regeneracijo, izboljšanje počutja in pomoč pri hujšanju. Je nasprotje običajne savne, saj z njo celotno telo za kratek čas izpostavimo ekstremno nizki temperaturi. Občutek mraza je znosen in ni tako očiten kot pri kopanju v mrzli vodi. Kratek temperaturni šok sproži v telesu biokemične spremembe, ki pomagajo pri regeneraciji mišic, spodbujajo imunski sistem in presnovo maščob ter pomagajo pri zmanjšanju telesne teže.

Ugotovljeno je bilo, da je uporaba kriosavne zelo učinkovita pri zdravljenju revmatičnih obolenj in za zmanjšanje vnetja v sklepih. Povečana podhladitev telesa povzroči pospešitev metabolizma, tako da se telesu pripravi dodatna toplota. Ta učinek traja od 5 do 8 ur po posegu  in v tem času telo porabi od 300 do 800 Kcal. Posledica je pogosto izboljšanje spanja in izboljšanje imunskega sistema. Za izboljšanje profila lipidov v krvi in zmanjšanje telesna teže je potrebnih vsaj 10 obiskov v krajšem časovnem obdobju.

Kriosavna pa ima tudi ugoden vpliv na kožo: Pri uporabi kriosavne se izboljša splošno stanje kože s povečanjem prekrvavljenosti. S tem se poveča dotok kisika in hranil v kožo. Pogosta uporaba kriosavne učvrsti kožo, zmanjša celulit, poveča elastičnost. Prav tako pomaga zmanjšati srbenje in vnetje pri hudih kožnih boleznih, kot sta luskavica in ekcem.

Več o kriosavni si lahko preberte TUKAJ.

Ultrazvočna lipoliza

Ultrazvočna lipoliza je odlična in napredna terapija za selektivno zmanjšanje podmišičnega maščobnega tkiva. Terapija je zasnovana na biološki stimulaciji lipolize preko lokalno povečanega izločanja hormona noradrenalina, ki ima ključno vlogo pri razkroju maščob.

Postopek ultrazvočne lipolize deluje s pomočjo posebne naprave, ki spodbuja končiče simpatičnega živčevja k izločanju hormona noradrenalina v maščobnem tkivu. Hormon noradrenalin ima ključno vlogo v procesu lipolize oziroma pri razkroju maščob.

S pomočjo ultrazvočne lipolize dosegamo zavidljive rezultate pri zmanjševanju maščobnih blazinic na kritičnih predelih telesa, kot so jahalne hlače in maščoba na trebuhu. Izvaja se lahko večkrat v tednu, po izvedbi pa je potrebno izvesti 10 do 15 minutno aerobno aktivnost ali obisk savne/bazena.

Več o ultrazvočni lipolizi si lahko preberte TUKAJ.

Medicinska kriolipoliza

Medicinska kriolipoliza je inovativna, visoko tehnološka in učinkovita tehnologija, ki trajno odpravlja tudi najbolj trdovratne podkožne maščobe. Revolucionarna metoda odpravlja maščobe s pomočjo zamrzovanja maščobnih celic, z njo dosežemo do 30% zmanjšanje maščobnih celic po enem tretmaju. Učinek je trajen v primeru vzdrževanja stalne telesne teže.

V maščobnih celicah se ob uporabi posebne tehnologije hlajenja sproži postopek naravnega razkroja, ki se začne odražati v postopnem zmanjševanju maščobne plasti. Razpadle maščobne celice se nato preko limfnega sistema po naravni poti začnejo izločati iz telesa. Pri kriolipolizi dosežemo trajno odstranitev maščobnih oblog in ne samo začasne.

Medicinska kriolipoliza je neinvaziven, neboleč in pri izbranih pacientih povsem varen postopek. Pri postopku na osnovi napredne tehnologije hlajenja zamrznemo maščobne celice, te se nato postopoma zmanjšajo in propadejo, njihova vsebina pa izloči po naravni poti. S tem dosežemo trajno odstranitev maščobnih oblog. Postopek ne vpliva na zmanjšanje tonusa kože.

Prvi rezultati so opazni že  15 dni po opravljenem postopku. Najboljši rezultati so vidni  3. oziroma 4. teden po postopku. Za optimalen rezultat se priporočajo 2 do 3 ponovitve postopka, vendar je število le-teh odvisno tudi od pacienta. Nekateri namreč dosežejo željene rezultate že po enem samem tretmaju.

PREBERITE TUDI: Intervju dr. Sandi Luft: s fotopomlajevanjem nad kožne nepravilnosti

Kateri tretma je (naj)primernejši zame?

Pri odločitvi, kateri postopek ja za vas in vaše težave najprimernejši, se je potrebno posvetovati s strokovnjakom. Vsi našteti tretmaji so na voljo v Derma centru Rogaška & Maribor, kjer vam bo priznani dermatolog dr. Sandi Luft priporočil metodo, ki je najprimernejša za vaše stanje.

Kontakt

 

Derma center Maribor

Klasična in estetska dermatologija
Poliklinika Spera
Aškerčeva ul. 7
2000 Maribor

M:  +386 (0)51 420 165
info@derma-mb.si

www.derma-mb.si

Derma center Rogaška

Zdravljenje kože in estetska dermatologija
Zdraviliški trg 23
3250 Rogaška Slatina

T:  (0)590 2 58 90
info@derma-rogaska.si

www.derma-rogaska.si

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj