Šokantno newyorško poročilo je pokazalo, da velika večina ‘okuženih’ sploh ni kužnih, kar pomeni, da koronavirus še zdaleč ni tako nalezljiv, kot so sprva verjeli. O tem, da so testi popolnoma nezanesljivi, smo že večkrat poročali, med drugim tukaj in tukaj – sedaj pa vse to potrjuje še praksa.

Takole so zapisali v časniku Times: “Do 90 odstotkov ljudi, testiranih na koronavirus, imajo komaj kaj virusa. Za vse smo uporabili isti tip podatkov, to je le plus ali minus – to je vse,” je povedal dr. Michael Mina, epidemiolog s Harvarda.

“To uporabljamo za klinično diagnosticiranje, za javno zdravje, za sprejemanje odločitev. Menim, da je izjemno neodgovorno, da se ne upošteva, da gre za kvantitativni problem,” je dodal. Večina ljudi, ki imajo ‘potrjeno okužbo’ s covid-19, se morajo tako za dva tedna izolirati, da še koga ne okužijo – ne glede na to, ali imajo simptome ali ne. Tako niso mogli na delo (izpad zaslužka), niti videti svojih najbližjih, kar ima lahko uničujoe posledice na mentalno zdravje.

Če upoštevamo izsledke tega poročila in seveda tudi dejstvo, da so testi povsem nezanesljivi in sploh niso namenjeni diagnosticiranju, to pomeni, da so vse izolacije in karantene popolnoma nesmiselne.

To poročilo je sicer prišlo na plano le nekaj dni pred tem, preden je ameriški CDC izdal poročilo, da je imelo najmanj 94 odstotkov umrlih S covidom težke bolezni in je le do 6 odstotkov umrlih dejansko umrlo le zaradi covida.

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj