Svojo izkušnjo in razmišljanja je objavila na spletni strani bele hiše, opisala pa jo je takole:

“Pred dvema tednoma sem dobila diagnozo, kakršno je dobilo tudi veliko Američanov po državi in tudi po svetu – test je pokazal, da sem pozitivna na COVID-19. Da je bilo vse še huje, je enako novico dobil tudi moj mož.

Seveda sem najprej pomislila na najinega sina. Na najino veliko olajšanje je bil negativen, vendar, kot si je mislilo veliko staršev v zadnjih mesecih, si nisem mogla pomagati, da ne bi pomislila “kaj pa jutri ali naslednji dan?”. Moj strah se je uresničil, ko so ga ponovno testirali in je bil pozitiven. Na srečo je močan najstnik in ni kazal nobenih simptomov. Na nek način sem vesela, da smo šli skozi to vsi trije naenkrat, da smo lahko skrbeli eden za drugega in prebili čas skupaj. Po tem je bil sin negativen.

Imela sem veliko srečo, da je moja diagnoza prišla z zelo blagimi simptomi, čeprav so me udarili vsi hkrati in je bil to pravi vrtiljak simptomov še nekaj dni zatem. Imela sem bolečine v telesu, kašelj in glavobole, pa večino časa sem se počutila zelo utrujeno. Odločila sem se za bolj naraven pristop kar se tiče zdravil ter uživala več vitaminov in zdrave hrane. Imeli smo izjemne skrbnike, ki jim bomo večno hvaležni za medicinsko oskrbo in poslovno diskretnost, ki smo jo imeli od dr. Conleya in njegove ekipe.

Zame je bil nenavaden občutek, da sem bila tokrat pacientka in ne oseba, ki skuša ohrabriti naš narod, naj ostane varen in zdrav. Sedaj so morali skrbeti zame in dobila sem izkušnjo iz prve roke, kaj vse lahko prinese COVID-19. Kot pacient in oseba, ki je dobila toliko medicinske oskrbe, sem še bolj hvaležna in polna občudovanja do oskrbovalcev in vseh, ki skrbijo za bolnike. Vsemu medicinskemu in ostalemu osebju, ki je skrbelo za našo družino – ‘hvala’ preprosto ne pove dovolj.

Okrevanje po bolezni ti da veliko časa za refleksijo. Ko so moža iz previdnosti odpeljali v bolnišnico, sem veliko časa razmišljala o naši družini. Mislila sem tudi na sto tisoče ljudi po državi, ki jih je ta bolezen prizadela brez diskriminiranja. Vsi se nahajamo v negotovih časih – in z volitvami, ki se nezadržno približujejo, se ni bilo težko znajti v toliko negativne energije.

Poleg tega me je tudi razveselilo, ko sem pomislila na vse ljudi, ki sem jih srečala po naši deželi in po svetu – in dobrota in sočutje, ki obstajata, če ju iščeš. Naša dežela je šla že čez veliko težkih stvari in veliko izzivov in moje upanje je, da bo COVID-19 le še ena ovira, za katero bomo lahko prihodnjim generacijam rekli, da smo jo premagali – in se v tem procesu nekaj naučili.

Spodbujam vse, da živijo zdravo kolikor le lahko. Uravnotežena prehrana, svež zrak in vitamini so res ključni, da so naša telesa zdrava. Za vaše vsestransko dobrobit pa sta sočutje in skromnost enako pomembna, da naše misli ostajajo močne. Zame osebno je bil najbolj vpliven del mojega okrevanja možnost, da sem lahko reflektirala veliko stvari – družino, prijateljstva, svoje delo in da ostajam zvesta sebi.

Z veseljem vam poročam, da je zadnji test pokazal, da sem negativna in upam, da bom lahko kmalu nadaljevala s svojimi obveznostmi. Skupaj z dobrimi novicami želim, da ljudje vedo, da se zavedam, kako srečna je moja družina, da je dobivala takšno nego in skrb. Če ste bolni ali je bolan kdo od vaših bližnji – mislim na vse vas in bom vsaj dan mislila na vas. Molim za našo deželo in molim za vse, ki se bojujejo s COVIDom-19 ali katerimikoli drugimi boleznimi in izzivi.

Hvala vsem, ki ste se obrnili name in mi poslali dobre želje in molitve za našo družino. Tudi vi ostajate v naših.”

Preberite še ostale objave glede koronavirusa:

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj