Tokyo by Kenzo je zgodba moškega iz zahodnega sveta v Tokyu, ki opazuje naravo na eni strani in “divjost” tega tujega mesta. To je mesto tisočerih luči, kjer se večina ljudi iz zahodnega sveta počuti popolnoma izgubljeno, pa vendar prijetno … Dodatno Kenzo izvira iz Japonske in to je poklon naši domači državi.

tokyobykenzo

Kreatorka Marie Salemagne je izdelovalka parfumov, za katero za značilno, da kot umetnica upodobi barve vonja s sestavinami. Za Tokyo by Kenzo so značilne štiri barve: rumena (citrusi, ingver), zelena (shiso – vrsta mete, zeleni čaj), rdeča (rdeči poper), črna (gvajak les). Vonj vibrira. Na začetku je mogoče malo močan zaradi popra, ampak takoj nato postane prijeten in zanimiv.

Zunanja embalaža prestavlja drevo (v Tokyu sta kot contrast velemestu sredi mesta 2 parka), skozi katerega sijejo neonske luči in žarometi iz velemesta.

Olfaktorna piramida:

  • rumena: ingver, limona, grenivka
  • živo zelena: shiso (jap.beseda za zeleno zelišče iz družine mete), kardamon, čaj mate, zeleni čaj, note drevesnega soka
  • poživljajoča rdeča: rožnati poper, grenka pomaranča
  • globoko temne note: guaiac les (drevo do 10m visoko,raste v J Ameriki, Z Indiji), cedrovina, klinčki, muškatni orešek

kenzo_tokyo

Oblika stekleničke je bila prvotno izdelana s strani Serge Mansau, ki jo je izdelal za Kenzopourhomme, japonski kreator Kashiwa Sato jo je preoblikoval v nov originalni stil za  Tokyo by Kenzo. Oblika stekleničke je idealno mešanica med naravo in mestom, predstavlja nam visoko stavbo in istočasno bambusovo steblo. Je hkrati arhitekturno ter asimetrično in natančno, kar je natanko to, kar je značilno za Kenzo. Embalaža predstavlja stilizirano drevo se spremeni v džunglo luči Tokya. Na steklenički so upodobljene tisočere luči Tokya.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj