… in bolje založenih trgovinah, zato je dobro, da se naučite teh petih trikov. Z njimi boste prepoznali in ločili originalne dišave od ponaredkov – ki jih je na trgu ogromno.

1. Preverite celofan

Originalni parfumi so oviti v tanek celofan, ki je okoli škatlice zavit natančno, brez gubic in zraka. Parfumi, ki imajo celofan zavit nepopolno, med škatlico in njim pa je zrak, so najverjetneje ponaredek.

2. Oblika stekleničke

Če pogledamo po policah trgovin z dišavami, lahko opazimo parfume, ki so po videzu in vonju nenavadno podobni nekaterim vrhunskim oblikovalskim parfumom. Ta preprost trik omogoča, da se zahrbtni proizvajalci zaščitijo pred sodnimi spori. Zato ne pozabite natančno pregledati stekleničke za parfume, preden jo kupite.

3. Barva parfuma

Znane blagovne znamke v svojih izdelkih ne uporabljajo veliko barvila, zato je barva pristnega parfuma običajno bleda. Presenetljiva ‘kemična’ barva tekočine je znak ponarejenega parfuma.

4. Serijska številka

Na dnu stekleničke mora biti navedena serijska številka (in ne prilepljena!). Serijska številka na steklenici naj se ujema s številko na dnu škatle.

5. Etikete in napisi

Poglejte zlati krog na fotografiji. Puščica, ki kaže na desno, mora biti vedno temnejša od puščice, ki kaže na levo. Ko kupujete parfum, ne oklevajte in preverite spletno mesto proizvajalca, če želite preveriti, ali se tam objavljene informacije ujemajo s tistimi, ki so na embalaži. Tudi najmanjša neusklajenost je znak ponaredka.

PREBERITE TUDI: Kateri parfum je najboljši za darilo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj