Še ena raziskava je pokazala, kako pomemben je vitamin D za močan imunski sistem in s tem odpornost na različna obolenja, med drugim tudi koronavirus. V raziskavi so preučevali vpliv kolekalciferila, poznanega kot vitamin D3, na njihov imunski sistem oz. koronavirus. Šlo je za 550 ljudi, ki so jih zdravili v bolnišnici Hospital del Mar v Barceloni, Španija.

Tudi te ugotovitve so potrdile, kar so ugotovili že prej: da je vitamin D tako učinkovit pri zdravljenju koronavirusa, da bi moral biti nujno in takoj predpisan vsem bolnikom – smrtnost je namreč padla za kar 60 odstotkov.

Tako je še ena študija pokazala pomembno vzročno povezavo med pomanjkanjem vitamina D in hujšim potekom s celo smrtnim izidom, zato strokovnjaki menijo, da bi morale oblasti vsem, sploh pa ranljivim skupinam, zagotoviti vitamin D brezplačno: “Tak pristop bi rešil več tisoč ljudi. Že tako se zamuja in začeti bi morali takoj.”

Pacienti, ki so uživali vitamin D, so imeli tudi kar za 80 odstotkov manj možnosti za hospitalizacijo oz. intenzivno nego. Med tistimi, ki so prejemali vitamin D3, jih je le 5 odstotkov potrebovalo intenzivno nego.

PREBERITE TUDI: 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj