… olivnim oljem in surovim mlekom, pomislite, koliko prigrizkov pojeste večino dni, ko ste v službi in nimate časa za zdrav obrok, ali pa volje, da bi si vnaprej pripravili zdravo malico, in jo prinesli s seboj v službo.

Raziskava, ki so jo pred kratkim opravili med ženskami, ki delajo v pisarnah, je namreč pokazala, da povprečna ženska v enem samem dnevu lahko poje tudi do 650 kcal raznih prigrizkov – mnoge celo iz samega dolgčasa. V delovnem okolju mnoge namreč po nepotrebnem podležejo raznim prigrizkom, ki so po navadi na voljo v pisarnah ali avtomatih pred njimi.

Kar 9 od 10 žensk je namreč priznalo, da zelo pogosto posegajo po raznih čipsih, čokoladkah in biskvitih, pri čemer jih kar 51 % na tak način zaužije tudi 650 do 750 dodatnih kalorij dnevno! To pa je za večino žensk že pol­ovica dnevnih kalorij, ki jih telo potrebuje za delovanje.

11 % jih je dejalo, da po prigrizkih posegajo kot načinu socializacije, 49 % pa zato, ker jim je dolgčas (sicer zanimivo, da je v današnjih časih še komu lahko dolgčas v službi). Med najbolj priljubljenimi prigrizki pa je bila seveda čokolada, ki poleg nezdravih maščob vsebuje tudi ogromno strupa sodobnega časa, sladkorja.

Ste tudi vi med tistimi, ki (pre)pogosto posegajo po raznih prigrizkih? Ne pozabite, da postenje in čim manj obrokov prinašata zdravje in vitkost, zato pojdite raje na sprehod po stavbi, kjer delate; se malo razgibajte in popijte kozarec ali dva vode ali (nesladkanega!) čaja. Vaše zdravje vam bo hvaležno, kmalu pa se vam bo poznalo tudi pri zmanjšanju odvečne telesne maščobe.

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj