Morda vam bo zvenelo smešno, vendar že oblika zadnjice veliko pove o ženskem zdravju in tem, koliko skrbi zase in svoje telo. Seveda si vse želijo ljubko, okroglo, jabolčkasto zadnjico, a za to je treba praviloma vložiti nekaj truda. Le redke so tiste srečnice, ki imajo naravno lepo ali celo popolno zadnjico – pa še to se z leti spremeni.

Velikost in oblika zadnjice sta precej dober indikator splošnega zdravja osebe – pa si poglejmo, kaj pomeni.

‘V’ oblika

Zadnjica, ki je v obliki črke V, je značilna za starejše ženske, ki jim že primanjkuje estrogena. Zaradi spremenjenega ravnovesja hormonov se dokaj spremeni oblika telesa in razporeditev maščobe – to pa pomeni tudi, da se nekoč ljubka, okrogla zadnjica spremeni v ne pretirano privlačno v obliki črke V. Poleg tega je ploščata in deluje malce viseča.

Za tako obliko postave je značilno tudi, da praviloma nima pasu oz. je ta neizrazit, enake širine kot boki ali celo širši.

Če imate tako obliko zadnjice, si lahko pomagat na dva načina:

  1. uvedite ketonski način prehranjevanja, ki poleg ohranjanja vitkosti tudi uravnava hormone;
  2. uvedite trening s težo (z utežmi ali lastno) in na sploh redno vadbo.

Kvadratna oblika

Kvadratasta oblika zadnjice pomeni, da se vam maščoba nabira na zgornjem delu in imate ‘ljubezenske ročke’. Poleg tega taka oseba praviloma nima dovolj močnih, torej natreniranih mišic zadnjice. Taka zadnjica deluje precej moško. Mišice okrepite s hojo navkreber in vsakršnimi vajami za zadnjico.

Oblika srca

Vsaka ženska sanja o takšni zadnjici. Takšno zadnjice imajo praviloma mlada dekleta in ženske ter tiste, ki so redno športno aktivne. Je polna in lepo okrogla na spodnjem delu; zgoraj, kjer je višje pasu, pa ožja. Pri tovrstnem tipu postave so boki praviloma široki.

Ali ste zdravi ali ne, je odvisno od tega, koliko maščobe imate nabrane na zgornjem delu stegen. Če je imate preveč, poskusite s ketonsko prehrano in rednim gibanjem. Je pa to najbolj zdrava oblika nabiranja maščobe – veliko bolj zdrava, kot če se nabira okoli pasu (visceralna maščoba).

Okrogla oblika

Verjetno ni presenečenje, da je to oblika zadnjice, ki nakazuje na najboljše zdravje. Boki so praviloma široki. Če opazite, da se vam je začela nabirati maščoba, se je boste enostavno znebili z zdravo prehrano in rednim gibanjem, za lepo obliko in čvrstost pa seveda ne pozabite na trening za mišice.

Zaključek

Seveda pa nabiranje maščob kjerkoli na telesu pomeni, da ne skrbite ustrezno za svoje zdravje. Ko ga izgubimo, ga je včasih težko ali celo nemogoče dobiti nazaj, zato je vedno boljša preventiva. Poskrbite torej za zdravo prehrano in redno gibanje, da boste svoje telo ohranili zdravo in vitalno še dolga leta.

PREBERITE TUDI: Kako do lepše zadnjice?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj