Po Montignacu se prehranjuje na deset tisoče Slovencev. Z Michelom Montignacom, ki ga v Sloveniji poznamo že skoraj enajst let, se je pogovarjala Manca Košir. Kot je dejal, je s svojo metodo prepričal ljudi po vsem svetu, da moramo “osvestiti” svoj odnos do hrane in jesti tisto, kar je za naš organizem pravo in dobro. Samo na ta način bomo brez težav postali in ostali vitki, je poudaril slavni francoski strokovnjak za zdravo prehrano, ki priporoča, da se nikar ne zatekajte k dietam.

Da bi ohranili ustrezno težo, prehranski guru svetuje, da nam ni treba jesti bistveno manj, samo izbirati moramo med pravimi in škodljivimi živili ter vedeti, kako naše celice “razmišljajo”. “Ne ukvarjajmo se s hujšanjem, temveč se naučimo jesti, kot se spodobi
za razumnega človeka,” je dejal v pasaži Maximarketa, kjer se je zbralo
več sto ljudi.

Sicer pa je svetovno znani strokovnjak za zdravo prehrano v Slovenijo prišel na povabilo Založbe Vale-Novak in zastopnika Montignacovih prehranskih proizvodov Burma ter v sodelovanju z Maximarketom. Založba Vale-Novak je namreč izdala dve Montignacovi knjigi: uspešnico Jem, torej hujšam (dopolnjeno izdajo) in kuharsko knjigo Montignacovi recepti in jedilniki. V tej knjigi najdemo 200 receptov, večinoma iz sredozemskega načina prehranjevanja, ki je danes uradno priznano kot najboljše na svetu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj