Heather Andersen je ustanoviteljica znanega pilates kluba New York Pilates. Izdala je, kaj se dnevno nahaja na njenem jedilniku in s čim pričenja svoj dan. In na njenem jedilniku so tudi ogljikovi hidrati, kava, kaj sladkega, ter rdeče vino!

Prva stvar zjutraj …

Prva stvar, ki si jo privošči zjutraj (nekje ob osmi uri) je vedno kava, brez katere ne zapusti doma. Ker je ugotovila, da zdrave maščobe njenemu telesu zelo ustrezajo, si kavo zjutraj privošči s smetano (uživa tudi bullet kavo) občasno pa vanjo vmeša še prašek kolagena. “Jutranjo rutino imam preprosto, še posebno na tista jutra, ko vodim jutranje vadbe pilatesa. Obraz si umijem in navlažim, načrtujem vadbo in dnevni outfit, popijem kavo in odhitim čez vrata.”

Ob 10. uri …

Eden izmed njenih najljubših zajtrkov je sestavljen iz solate. Na krožnik naloži mlado solato in drugo zelenje, doda avokado, če pa čuti, da potrebuje še nekaj proteinov, solati doda dve jajci z nekaj soli. Prav tako uživa zdrave kolačke, ki jih pripravi z mandljevo moko in olivnim oljem. Ponavadi jih peče ob nedeljah, da jih ima čez teden za zajtrk ali opoldansko malico. Če za zajtrk nima časa … si privošči zgodnje kosilo, ki vsebuje zeleno zelenjavo in lososa.

PREBERITE TUDI:
Recept: solata z mlado špinačo, avokadom in pinjolami
Ne boste verjeli, da je ta zelenjava številka 1 v boju proti raku

Okoli 12. ure …

Pravi, da okoli opoldneva potrebuje nek prigrizek. Če to niso kolački iz olivnega olja, si privošči korenje in humus (čičerikin namaz).

Ob 14. uri

Rada ima zelenjavne jedi, ki jim doda testenine. Za kosilo ima tudi lazanjo s sirom ali cvetačin pad Thai z arašidi, arašidovim oljem in sojino omako.

Okoli 15. ure

… si za nekaj več energije pripravi matcha napitek, ki ga kupi v tamkajšnjem matcha baru (čez lužo imajo takšnih napitkov na dosegu roke več kot dovolj).

Okoli 20. ure

Ker sta z možem običajno v pisarni do poznega popoldneva, si večerjo privoščita nekoliko pozneje, vseeno pa se trudita, da ob spodobnem času. Večerjata recimo riž z gobami in česnom ter čebulo, postreženim na sveži rukoli. Pravi, da je riž z gobami preprosto narediti, saj šampinjone naribate kot sir. Občasno si privoščita tudi kozarec rdečega vina. Dan rada zaključi še z nečem sladkim, zato si običajno privošči nekaj jagodičevja s smetano in malo temne čokolade. Ob tem popije čaj za sprostitev.

PREBERITE TUDI:
Trendi na področju zdrave prehrane za leto 2019 ~ 1. del
Trendi na področju zdrave prehrane za leto 2019 ~ 2. del

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj