Kava. Tista skodelica grenke ali sladke vroče črne opojne tekočine, brez katere skorajda ne zmoremo začeti dneva. Naša odrešitev, naš ritual. Verjamemo, da kavi ne želite spremeniti okusa, in da jo radi pijete na točno določen način, vseeno pa vam predlagamo tole.

PREBERITE TUDI: Si upate svoji skodelici kave dodati to začimbo?

V kavo dodajte maslo! Lahko navadno, ghee ali kokosovo, obe izbiri sta zdravi. Žlička ali dve kokosovega masla v kavi obožujejo tisti, ki so na keto ali lchf dieti, zato jo imenujejo tudi keto kava. Ketonska dieta pomeni dieta brez ogljikovih hidratov, LCHF dieta (angl. low carb high fat) pa z manj OH, pri čemer obe dieti narekujeta velik vnos zdravih maščob.

Kokosova maščoba je naraven vir zdrave maščobe, ki se hitro absorbira, pospeši presnovo, zmanjšuje lakoto in pospeši raven energije. Keto kava ima še nekaj imen: bulletproof kava (neprebojna) ter maslena kava. Dejstvo je, da je kokosovo olje odličen prehranski dodatek v kuhinji, poleg tega pa ima mnogo zdravilnih lastnosti. Dodajate ga lahko v sladice, na kruh ali pa ga uporabljate pri kuhi in peki, namesto škodljivih maščob. Kakšen pa je okus masla v kavi? Nekateri pravijo, da kremast, okusen, in dober, drugi pa, da okus ni dober. Prepričajte se sami! Takšna kava poskrbi za sitost vse do kosila in odlično poskrbi za boljšo zbranost. Priprava? V pripravljeno kavo le zmešajte maslo, nato pa dobro premešajte in napitek je pripravljen.

PREBERITE TUDI: Ketonska dieta – ko vse ostalo odpove

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj