… kozmetiko in celo oblačila skorajda pogosteje predstavljajo razni zvezdniki in zvezdnice kot manekenke. Tudi Yves Saint Laurent pri tem ne odstopa, saj je za obraz svoje popularne dišave Opium izbral igralko Emily Blunt – pred tem pa je za svojo novo dišavo Belle d’Opium izbral neznano francosko igralko Melanie Thierry.

emily_blunt­

Emily Blunt

Kampanja, v kateri bo nastopila Emily, bo menda predstavljala ognjeno in nebrzdano žensko z magnetično privlačnostjo, ki se ji noben ne bo mogel upreti.

Sicer pa ima parfum Opium kar pestro zgodovino: leta 2000 je nastal skorajda škandal, ko je v oglasih nastopila popolnoma gola in nadvse čutna Sophie Dahl in kljub temu, da se ‘kritični’ del telesa ni videl, je bilo to dovolj, da je v Veliki Britaniji sprožilo kar 730 pritožb na njihovo oglaševalsko agencijo Advertising Standards Authority (ASA), ki je oglas nato prepovedala.

opium_sophie_dahl

Kontroverzni oglas za Yves Saint Laurent Opium, ki je leta 2000 sprožil val ogorčenja

To pa še ni vse – februarja letos so ponovno nastopile težave, ko je že omenjena francoska igralka Melanie nastopila v zapeljivem oglasu, za katerega pa so nekateri dobili idejo, da spodbuja uporabo drog, zato so tudi tega prepovedali.

Bomo videli, kakšen bo prihajajoči oglas za YSL Opium, lahko pa predvidevamo, da umirjena Emily ne bo pristala na kakršnokoli ravnanje, ki bi lahko spodbudilo negodovanje ali celo pritožbe – po vseh težavah doslej pa bodo verjetno tudi pri YSL bolj previdni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj