Pred nami je polna Luna in pripravlja se magična kulminacija. Poleg starodavne skrivnostnosti in božanske ženske frekvence so cikli polne Lune hkrati razsvetljujoči kot transformativni. Kaj ste manifestirali? Kako se vam je do zdaj godilo poletje?

Preden se pogovorimo o tem, kako bo polna Luna v Kozorogu julija 2023 vplivala na posamezna zodiakalna znamenja, je pomembno upoštevati Mlaj, ki se je v tem kardinalnem zemeljskem znamenju zgodil decembra 2022. Če se je struktura vašega osebnega in poklicnega življenja od takrat spremenila, vedite, da ste na pravi poti.

Ne pozabite, da je Luna simbol naših najglobljih občutkov, čustvenih temeljev in občutka varnosti. Če je Sonce tisto, kar smo čez dan, je Luna tisto, kar smo, ko ni nikogar v bližini. To je eden od številnih razlogov, zakaj je lahko uglaševanje z luninim ciklom tako koristno, saj ne le potrjuje vašo intuicijo, temveč tudi ozavešča o vašem osebnem napredku.

Ob vsem tem pa faza polne Lune zaznamuje čas zaključka, praznovanja in uresničenja. Takrat je Sonce (naš ego in fizična identiteta) v neposrednem nasprotju z Luno (naša čustva in nezavedni um), kar je poziv k ravnovesju med vibracijo, ki jo prikazujemo navzven, in tisto, ki jo utelešamo navznoter. Lunina gravitacija ima moč, da ustvarja plimovanje, hkrati pa vleče tudi čustvene plime znotraj nas in okoli nas. In čeprav je že sama misel na vrhunec polne Lune lahko zastrašujoča, prinaša neizmerno rast in pravočasno osvoboditev.

Polna Luna tega meseca bo vzšla 3. julija ob 13.39 in sicer prek 11 stopinj Kozoroga, ki mu vlada Saturn. Ta Luna bo bližje Zemlji – in skoraj 7 odstotkov večja od drugih! – saj velja za eno od štirih superlun leta 2023.

Astrološko je arhetip Kozoroga simbol temeljev, ki nam omogočajo utrditi naš življenjski namen. Kakšna naj bo vaša zapuščina? Kaj bi povedali svetu, ko bi dosegli vrh gore? Poleg Mlaja v Kozorogu, ki se je zgodil decembra 2022, preverite, kje v vaši rojstni karti zaživi to kardinalno zemeljsko znamenje. To je področje življenja, na katerem doživljate trenutek polnega kroga. Medtem razmislite o kozorogovih temah, kot so kariera, zapuščina, disciplina in vaš občutek za avtoriteto.

Julijska polna Luna zaznamuje polovico koledarskega leta … in če resnično pomislite, gre ta “kontrola” očeta časa (Saturna) z roko v roki z bistvom Kozoroga. Na primer, poleg vsega, kar se vam bo morda uresničilo, je to priložnost, da preverite tudi sami sebe, zlasti kar zadeva osebni in poklicni napredek. Na čem ste delali? Katere cilje ste si zadali v zadnjem času? Ali delate vse, kar je potrebno za uspeh na tem področju?

Kozorog ne hodi okoli luči in njegova energija nas uči, kako biti realen in prizemljen v svoji resničnosti. Še pomembneje pa je, da je ob prehodu Sonca in Merkurja skozi Raka večji poudarek na tem, kako čustveno zaznavamo in pristopamo k tem prizadevanjem. Konec koncev Kozorog govori o temeljih strukture našega življenja, Rak pa o tem, kako se počutimo, ko pridemo domov po dolgem delovnem dnevu.

Čas je, da brez oklevanja stopimo v svoj občutek avtoritete. Ta lunacija nas spodbuja, da razlikujemo med tem, kar je varno in pomirjujoče, in strukturami in/ali sistemi, ki ne služijo več našemu najvišjemu dobremu. Zaradi retrogradnega Saturna v Ribah – vladarja te lunacije – se sicer bolj zavedamo tudi načinov, kako nezavedno sami sebe sabotiramo, in/ali področij, na katerih nimamo trdnih meja. Na srečo nas s pomočjo velikega dobrotnika (Jupitra) nebesno podpira in potrjuje, ko gre za naša dejanja za naprej.

PREBERITE TUDI: Tedenski horoskop: 3. do 9. julij 2023

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj