Ne pečejo se, vsebujejo le 5 zdravih sestavin in so polni vlaknin!

V sezoni jagodičevja so te maline v čokoladi v zadnjem času moj zalogaj. Sem tip človeka, ki mora obrok zaključiti z nečim sladkim, in tako priročno je imeti pri roki hranljivo možnost. S sladko marmelado, arašidovim maslom in čokoladnim premazom so kot povišani PB in J v enem grižljaju.

Sestavine

  • zamrznjene maline
  • chia semena
  • arašidovo maslo
  • kokosovo olje
  • čokoladni čips

Priprava

  1. V srednje veliko skledo dajte zamrznjene maline in jih pustite, da se odmrznejo, nato jih nežno pretlačite z vilicami.
  2. Dodajte semena chia in mešajte, dokler se ne združijo. Pustite stati približno 3 minute, da se semena chia maline nekoliko zgostijo.
  3. Na pekaču, obloženem s pergamentnim papirjem, pripravite malinove grižljaje tako, da maline z žlico razporedite v približno 14 krogov po 2 žlici. Zamrzujte vsaj 3 ure ali dokler se ne strdijo.
  4. Po zamrznitvi vsako malinovo koščico prelijte s približno ½ žlice arašidovega masla. Postavite v zamrzovalnik za dodatno uro.
  5. V skledo dajte čokoladne koščke in kokosovo olje ter segrevajte nad posodo z vrelo vodo in vmes mešajte, dokler se popolnoma ne stopijo. Vsak košček malin z maslom potopite v čokolado in ga položite na pekač. Čokolada se mora takoj strditi in pripravljeni so za uživanje!

Dober tek!

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Kokosova cheesecake

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj