Medtem, ko imajo nekatere ženske dodelan slog in prisegajo na klasiko, od katere ne odstopajo, so spet druge bolj trendovske in rade preizkušajo novosti. Mnoge ob odhodu v salon še niti ne vedo, za kakšno manikiro se bodo odločile – če ste med njimi, bo tale članek kot nalašč za vas.

Od nešteto odtenkov, ki so na voljo, do neskončnih možnosti oblikovanja nohtov, je odločitev, katero barvo in obliko, lahko prava muka.

Lani so bile modne žametne teksture in intenzivne barve; pa tudi pisano obarvani loki in zapeljivi čokoladni toni – kakšen videz nohtov pa se nam obeta leta 2024?

Krom nohti

V zadnjih nekaj sezonah je krom vztrajno pridobival na veljavi, pri čemer je bil v ospredju lep, biserno svetleč učinek. Trenutno se umetniki nohtov sprašujejo po hladnih tonih, ki spominjajo na led: pastelni odtenek s tanko kromirano prevleko, ki daje leden videz. Sčasoma se bo zima odtajala, vendar se bodo hipnotični kromovi še bolj zasneževali.

Tanke francoske konice

Kratkim nohtom primerna mikro francoska manikira je bila v prvi polovici leta 2023 povsod prisotna in zdi se, da bo tanka različica klasičnega videza močna tudi za letošnje leto. Ozka francoska konica se leta 2024 vrača, vendar bomo klasično belo barvo zamenjali z barvno za pomlad/poletje – popoln način za prehod v svetlejše mesece. Na primer, spomladi pastelno lila francosko konico ali pastelno zeleno konico; poleti živahno rumeno ali živo roza.

Minimalne bleščice

Še en glas za osvežene francoske konice so mikro bleščice. Bleščice so se torej vrnile, a mikro drobne bleščice, ki poudarijo francoske konice ali lunice.

Ognjeno rdeča

Rdeči odtenki so bili vidni na vseh modnih brveh SS24, tudi pri Proenza Schoulerju in Brandonu Maxwellu. Rdeča barva je trenutno v velikem porastu in se bo le še nadaljevala – a ne pozabimo, da so rdeči nohti večna ženstvena klasika, ki pravzaprav ne gre nikoli iz mode.

Črna češnja

Barvni trend “črna češnja” bo bogat in opojen tudi v letu 2024, mi pa smo popolnoma navdušeni nad njegovo opojno globino. Brezčasna, ženstvena, skrivnostna, elegantna in šik.

Sijoče naraven videz

Luksuzni, bleščeči zaključki izžarevajo zadržan sijaj in ta videz bo še naprej prevladoval. Manikira ‘tihega razkošja’ bo zagotovo postala velik hit.

Mandljeva oblika

Zadnja leta je precej priljubljena mehka mandljeva oblika, a roko na srce gre za specifično obliko, ki pristaja le na redkokatere nohte in roke, ker je izjemno nenaravna. Če niste med njimi, raje preizkusite kak drug trend, ki bo bolj poudaril vaše roke.

Mehka ‘squoval’ oblika

Drugi ključni kandidat za obliko je kvadratni noht, ki ima nekaj naravnega, brez okornosti. “Po mojem mnenju mi je najljubši način oblikovanja nohtov sledenje strankini naravni obliki nohta – je eleganten, praktičen in videti zelo dobro sestavljen,” pojasnjuje Julia. Z njo se strinja tudi manikerka Amy, ki pravi, da je to “uglajeno” in “laskavo za vse tipe nohtov”.

Medla zelena

Še en ton, ki naj bi bil v središču pozornosti, je zelena, in sicer zbledel, medel odtenek. To je ena tistih barv, ki ponuja spremembo od običajnih nevtralnih tonov, kot je nude, vendar je še vedno dovolj nevpadljiva, da jo lahko kombinirate s katero koli obleko.

PREBERITE TUDI: Poročno ličenje 2024: trendi in nasveti profesionalne vizažistke

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj