Preproste stvari, kot je prostorsko zavedanje in samoobramba ter varovanje svojih osebnih stvari je dobro poznati. Varovanje je lahko več kot le zdrava pamet in zaupanje svojim instinktom. Pravzaprav vam lahko posebna dejanja in znanje pomagajo, da niste ogrožene.

1. S sencami in okni preverite okolico

Ko ste zunaj, je na splošno dobro, da se prostorsko zavedate. Pomaga vam lahko, da vidite, kdo je okoli vas, še posebej, če se počutite, kot da vas nekdo opazuje ali spremlja. Ne bo videti sumljivo, če se ustavite in pogledate v izložbo trgovine in diskretno preverite, kdo je okoli vas na ulici. To je dober način sploh, kadar se potepate po večjih mestih v tujini, čeprav nepridipravi tudi v naši lepi deželi niso neobičajni.

2. Skrijte lep nakit v javnem prevozu

To je zato, ker lahko sam sebi nameni nepotrebno pozornost, saj lahko nevede postanete tarča nekoga. Ta svoj lep prstan lahko obrnete, pod srajco si zataknete ogrlico in si snamete uhane. Poskusite pokriti vse kričeče predmete, ki jih ni mogoče enostavno odstraniti. To vam bo pomagalo, da se zlijete v množico, če kakšen ropar išče območje za morebitno žrtev.

3. Če vas nekdo vpraša, kam ste namenjene, recite v bolnišnico

Včasih ljudje postanejo preveč prijazni ali spogledljivi in ​​jim težko dopoveste, da vas ne zanimajo. V tem primeru jim lahko poveste, da ste se dejansko odpravili v bolnišnico, da jim preprečite, da bi pot nadaljevali skupaj z vami. To bo večino ljudi odvrnilo, saj raje ne bi bili v bližini bolnišnice. Tudi bolnišnica je varna zgradba z osebjem in kamerami.

4. Ne hodite naokoli po temi in ne glejte v telefon

To je zato, ker opozarjate nase in vsem, ki vas obkrožajo, pokažete, da ne opazujete okolice. Prvič, vaš obraz bo osvetljen od vašega telefiba. Drugič, zaradi tega se vaše oči ne bodo mogle dovolj hitro prilagoditi temi, če se vam nekdo približa. Zaradi tega ste lahko ranljivi in hitro postanete ​​tarča.

5. Shranjujte denar na neočitnih mestih

Če shranite ves svoj denar na enem očitnem mestu, vas lahko ukradejo. Namesto tega poskrbite, da boste denar vedno imeli na sebi nekje drugje. To je lahko v krtači za lase, v stari embalaži ali dezodorantu ali v ogledalu. Na ta način vam, če vas kdaj oropajo, ne bo treba predati vse gotovine

PREBERITE TUDI: 6 čudovitih razlogov za obisk planin in gora

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj