Kot da ni dovolj, da je danes petek 13., je hkrati še polna luna. Mnogi se le ob tej misli primejo za glavo. Kaj pa nam današnja polna luna dejansko prinaša?

Luna v ribah

Luna se nahaja v ribah, ki je položaj, ki poudari našo čustvenost in opažanje vsega okoli nas. Tako bomo bolj čustveno dojemali vse okoli sebe, kar pomeni, da bomo tudi bolj občutljivi. Danes smo tudi bolj odprti za vsa opozorila in znake našega telesa, ki jih, predvsem zahodnjaki, tako radi ignoriramo in pometemo pod preprogo. Danes tega ne bomo naredili, temveč bomo prisluhnili svojemu telesu.

Kaj to pomeni? To pomeni, da bomo, ko bomo utrujeni, raje za pol ure zadremali, namesto spili še eno kavo ali energijski napitek; da bomo, ko nas bo bolela glava, spili pol litra vode z magnezijem, namesto posegli po protibolečinski tableti. Naši organi so danes bolj občutljivi, zato jih nikar dodatno ne obremenjujmo s stresom, prevelikimi fizičnimi obremenitvami in nezdravo hrano.

Luna v Ribah nam da tudi moč in sposobnost, da stvari spregledamo take kot so; da se sprijaznimo z dejstvi, ki jih ne moremo spremeniti; da sprejmemo svoj del odgovornosti in celo oprostimo drugim, ki so nam naredili krivice. Če se bomo resnično odprli, bomo sposobni spregledati in odvreči vse, česar ne potrebujemo več in kar nam nič ne pomeni, ter se znebili bremen preteklosti. Pokažimo, kaj čutimo; bodimo sproščeni v medsebojnih odnosih.

Pričpakujemo lahko nihanje razpoloženja

Razpoloženja nam utegne danes precej nihati, celo iz ene skrajnosti v drugo. Temu se bomo najbolje izognili, če si bomo skrbno načrtovali dan in vanj vnesli kar se da veliko našemu zdravju in počutju koristnih dejanj: masaža, sprehod, gibanje, pogovor s prijateljico ali zgolj prosto popoldne za sanjarjenje, poslušanje najljubše glasbe ali dobro knjigo.

Težave bomo imeli tudi s koncentracijo, saj bodo naše misli razpršene, težave pa bomo imeli tudi s komunikacijo. Morda se bomo počutili negotove in le pasivno čakali, da se nekaj spremeni – a ne pozabimo, da ne moremo pričakovati sprememb pri enakem ravnanju in razmišljanju.

Te dni nas lahko tudi kaj hitro prevzame depresivno razpoloženje, ki pa ni treba, da se mu vdamo.

Za kaj je danes dober in za kaj slab dan?

Danes je torej dober dan, da si vzamemo čas zase: za meditacijo, vadbo, nego, ljubezen, prošnje, hujšanje. Prav tako je danes idealen dan za umetniško izražanje, sploh naših skritih in neizživetih talentov. Ste si od nekdaj želeli plesat? Podajte se na plesno zabavo zvečer!

Hkrati je danes slab dan za posel, podpisovanje pogodb in težko delo.

Zanimivost

Polna luna na petek, 13., je sicer precej redek pojav. Nazadnje se je pojavila 13. januarja 2006; naslednja bo avgusta 2049.

Nasvet

Pomembno je, da v Luni v ribah zaužijemo dovolj tekočine. Izberimo vodo in nesladkane čaje, hrana pa naj bo lahka ter obroki majhni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj