Deluje tako, da se injicira encim collagenase, ki je naravno prisoten v naših telesih. Znan plastični kirurg dr. Alexander Dagum iz New Yorka pravi: “Tretma sicer ni popoln, je pa večina pacientov zelo zadovoljnih z rezultati”.

celulit

Študija, ki so jo izvedli, je bila sicer majhna in je zajemala le deset žensk, zato bo potrebnih še precej nadaljnjih raziskav, ki bodo dokončno potrdile učinkovitost tretmaja. Rezultati izvedene študije so precej obetavni: dr. Dagum je injiciral encim collagenase petkrat v krogu na najbolj kritičnem področju stegen, nato so bile fotografije narejene pred in po tretmaju, ki so pokazale naslednje rezultate:

  • v enem dnevu 77 % manj celulita
  • v enem mesecu pa kar 89 % manj celulita.

Kaj povzroča celulit?

Dr. Dagum pravi, da tega nihče ne ve zagotovo, ena izmed teorij pa je, da se moško in žensko podporno tkivo med seboj razlikujeta in je zato pri ženskah maščoba vidna na ta način. Z leti to tkivo postaja še ohlapnejše, zaradi česar postaja celulit čedalje bolj izrazit.

Injiciranje encima collagenase povzroči razgradnjo brazgotinastega tkiva, ki povzroča videz celulita, hkrati pa razgradi tudi del maščob, ki tvorijo celulit. Ženske, ki so sodelovale v študiji, so poročale o zatekanju in modricah, ki so sledile injekcijam collagenase-a, svetovano pa jim je bilo, naj se izogibajo dvigovanju težkih bremen ali napornih vaj naslednjih nekaj tednov po tretmaju.

Ostali tretmaji proti celulitu zajemajo masaže, laserske tretmaje in injiciranje drugih zdravil proti celulitu.

Kaj še pomaga?

“Na prvem mestu fizična aktivnost in izguba odvečne telesne maščobe”, pravi dr. Dagum, “vendar celulit prizadene vsaj 85 % vseh žensk ne glede na njihovo telesno težo”.

3 KOMENTARJI

  1. hm…injekcije kolagenaze… kako bo to vpilivalo na kolagen v kozi? kolagen je eden od najpomembnejsih sestavin celicne membrane in ekstracelularnega matriksa. koza bi (pomoje) izgubila strukturno podporo. ne zdi se mi posrecena resitev..

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj