… najljubšega parfuma, ko odhajamo skozi vrata, pa vendar ima lahko velik vpliv na naše počutje in samopodobo, je pokazala raziskava. Pretekle raziskave so že pokazale, da že nanos deodoranta ali antiperspiranta deluje tako, da se posameznik počuti bolj samozavestno v odnosu z drugimi ljudmi, nova raziskava, opravljena na univerzi Bangor pa je pokazala, da uporaba dišečih izdelkov vpliva na to, kako se uporabnik počuti in dojema samega sebe. Ugotovili so, da že tako preprosto vsakodnevno dejanje, kot je nanos dišečega deodoranta, izboljša samopodobo.

Raziskava

V raziskavi so udeležence z normalno telesno težo oz. postavo razdelili na dve skupini; ena uje uporabila dišeče deodorante, druga ničesar. Tako ženske kot tudi moški udeleženci raziskave so na začetku ocenili svojo postavo (debelost) in nato še po nanosu deodoranta oz. antiperspiranta. Pred nanosom so precenili svojo debelost, po nanosu pa so se ocenili bolj realno.

Pozitiven vpliv na počutje

Uporaba dišečih izdelkov – oz. kakršnakoli kozmetično-negovalna skrb zase – izboljša počutje, posledično pa se izboljša tudi samopodoba. Glede na že znane podatke, da dišave vplivajo na naše dojemanje, počutje in vedenje, je ta raziskava pokazala še, dišavni izdelki za nego in razvajanje pozitivno vplivajo na psihološki vidik skrbi zase in negovanja.

PREBERITE TUDI: 30 pravil bontona, ki bi jih moral poznati (in upoštevati) vsakdo

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj