Ena izmed najpomembnejših oblik energije je ustvarjalna energija. Ta je tesno povezana z našo zavestjo in individualnostjo. Pravimo ji mirna, tiha energija, ki pa vendarle sproža novo dogajanje v nas samih. Vsi tisti, ki imate veliko ustvarjalne nergije, navdihujete druge.

Studio Aktivita šport, energija

Samodejno vam sledijo, saj s pozitivno notranjostjo polnite prostor, v katerega vstopite. Vašo prisotnost in notranjo moč ljudje takoj opazijo, ko vas začutijo poleg sebe. Táko energijo zasledimo pri vélikih ljudeh na različnih področjih, v glasbi, umetnosti, poslovnem svetu …, ne nazadnje tudi v športu. Z energijo se napaja naše telo. Hkrati je tudi sila, ki hrani našo voljo, intelektualno moč in naš spolni sistem. Če vemo, da ta energija deluje, jo lahko tudi izkoristimo.

Omenila sem, da lahko pozitivno energijo zasledimo predvsem pri ljudeh, ki se ukvarjajo s športom. V naši družbi je prava umetnost živeti in najti čas za vse, kar nam je pomembno: za družino, kariero, partnerja …, tako nam za športno aktivnost pogosto zmanjkuje časa oz. volje, vendar pa se ne smemo odpovedati nečemu, kar nam daje zdravje, moč, lep videz in samospoštovanje. Ne smemo si dovoliti, da nam današnji tempo narekuje le obveznosti, zaradi katerih premalo naredimo zase. Le kdo lahko namesto nas poskrbi za naše zdravo počutje, lep videz in samospoštovanje?

Hypoxi Studio Aktivita

Velikokrat se namesto športne aktivnosti odločimo za stroge, nezdrave diete, s katerimi se trudimo odpraviti maščobne blazinice, te pa trdovratno vztrajajo. Zato odmislimo stradanje in se raje odločimo za ustrezno vadbo. Verjetno sledi vprašanje, kolikokrat in koliko časa vaditi? Da bi dosegli sebi primerne lepe rezultate, predvsem pa zdravo telo in dobro počutje, naj bo dolžina vadbe vsaj 45 do 60 minut. Seveda je še lepše, če vadimo 90 minut.V prvih 30 minutah ob visoki intenzivnosti telo porabi večji del glikogenskih rezerv (ne pa vseh), zato v nadaljevanju ob nekoliko nižji intenzivnosti (bolj aerobni vadbi) lažje porabljamo maščobe kot vir energije. Treba je vztrajati vsaj tri mesece, in tako bo telo pričelo samo opozarjati na potrebo vadbe. Velikokrat se zgodi, da postanemo po nekaj tednih oz. ob daljši vadbi že tako utrujeni, da nam zmanjka volje za nadaljevanje.Vendar se ne smemo prepustiti našim notranjim »principom«, da dolgoročno enostavno ne bo mogoče izvajati tovrstne vadbe, temveč prebroditi krizo in nadaljevati s vadbo. Večkrat tedensko ter v nadaljevanju več mesecev skupaj se mora nadaljevati v več let skupaj oziroma nam mora vadba postati navada. Seveda pa je uspeh odvisen tudi od prehrane ter aktivnosti vsakega posameznika.

37 KOMENTARJI

  1. se strinjam. več aktivnosti nam da več energije in s športom se naučimo prebroditi marsikatero težavo na nešportnem področju.

  2. Tudi jaz se strinjam s trditvijo,da se s športom lažje premaguje težave in ovire,ki nas doletijo na življenski poti.Tudi razmišljanje ljudi,ki se ukvarjajo s športom(vsaj jaz imam take izkušnje) je bolj pozitivno kot je razmišljanje nešportnih ljudi.Na žalost je pa tudi to res,da nam je dan dostikrat prekratek za redno športno udejstvovanje,sploh,če imaš otroke še premale,da bi se ti lahko pridružili.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj