So enostavne za pripravo in ne vsebujejo glutena, mlečnih izdelkov, žitaric, jajc in rafiniranega sladkorja (lahko pa so tudi brez oreščkov, če mandlje nadomestimo z zdrobljenim kokosom).

Všeč so nam zdravi in okusni recepti, ki ne zahtevajo veliko priprave in vključujejo sestavine, ki jih je lahko najti. Sestavine, ki jih lahko najdete v vseh večjih supermarketih ali v lokalni trgovini z zdravo prehrano, na živilskih tržnicah ali na spletu.

Te slastne karamelne kroglice vsekakor izpolnjujejo vse zgoraj našteto! Za pripravo teh kroglic potrebujete le štiri sestavine, recept pa je sestavljen iz treh enostavnih korakov.

Sestavine

  • 10 medjool datljev
  • 1 skodelica mandljev
  • ščepec morske soli
  • ¼ skodelice zdrobljenega kokosa ali posušenega kokosa (za oblogo kroglic)

Medjool datlji so idealna izbira, a če jih nimate, uporabite navadne. Medjool datlji so običajno večji in mehkejši od navadnih datljev, zato jih je lažje obdelati. Poleg tega v tem receptu za karamelni okus poskrbijo prav medjool dateljni – v navadnih preprosto ni enakega karamelnega okusa.

Če uporabljate navadne datlje, boste morali povečati količino uporabljenih datljev in sicer približno za polovico več. Navadne datlje boste morali pred uporabo v tem receptu za 5 minut namočiti v vroči vodi, nato pa jih odcediti.

Postopek

Tako kot kokosove, čokoladne ali karamelne kroglice so tudi te izjemno preproste za pripravo!

  1. Sestavine (razen kokosa, ki ga boste uporabili za oblogo kroglic) dajte v kuhinjski robot oz. mikser in jih miksajte, dokler se mešanica ob gnetenju ne zlepi skupaj.
  2. Zvaljajte kroglice. Zmes z rokami zvijemo v kroglice velikosti enega grižljaja. Naredite jih 12 do 14.
  3. Obložite kroglice s kokosom – preprosto jih dobro povaljajte v njem in jih nato postavite v nepredušno zaprto posodo (da se ne izsušujejo in izgubijo sočnost), dokler jih ne pojeste (kar bo verjetno zelo hitro).

PREBERITE TUDI:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj