…  namreč vplivajo tudi na naše zdravje. Študije so pokazale, da lahko pomoč drugim pravzaprav pomaga odpraviti tesnobo in depresijo ter nam podari pozitivno energijo. S tem, ko drugemu podarimo roko, se počutimo bolje – nasmeh na obrazu nekoga drugega pa je lahko tudi nalezljiv. Študije kažejo tudi, da prostovoljstvo ponuja več kot samo čustvene koristi – lahko nas zdravi in nam celo doprinese nekaj dodatnih let življenja.


Foto: nyeseniorservices.com

Naj bo iz srca… Ena od študij je pokazala, da so ljudje, ki prostovoljstvo opravljajo zaradi nesebične pomoči in ustvarjanja dragocenih medsebojnih odnosov, zmanjšali tveganje za umrljivostjo. V primerjavi s tistimi ljudmi, ki prostovoljstvo opravljajo samo zato, da bi se počutili bolje (ali da bi njihovo pomoč videli drugi), pa takšnih rezultatov ni bilo zaslediti. Raziskave tudi kažejo, da redno prostovoljstvo pripomore k boljšemu življenju in zdravju.

Ko se boste naslednjič počutili brezvoljno – ne posezite po čokoladi, ampak naredite nekaj dobrega za sočloveka ali živali.

Vir naslovne fotografije: sacwiki.org

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj