Nanbudo borilna veščina je plod življenskih izkušenj, odraščanja v družini s samurajskimi koreninami, duha bushida ter preko 60 let aktivnosti v tradicionalnih borilnih veščinah enega svetovno najbolj priznanih živečih mojstrov danes, Yoshinao Nanbu-ja, 10. Dan. Že kot otrok je bil Yoshinao obkrožen z borilnimi veščinami s strani očeta (mojster Juda, Aikida in Ju Jitsa), strica (mojster Kenda) in dedka (Yokozuna – najvišja stopnja Suma). V študentskih letih je bil Yoshinao neustrašen športni zmagovalec (zmagovalec japonskega univerzitetnega tekmovanja, ki se ga je udeležilo preko 1250 tekmovalcev, evropskega prvenstva, francoskega pokala …) in nepremagljiv borec, ki na svoji športni poti nikoli ni spoznal grenkobe poraza. Vsa svoje znanje, dognanja in izkušnje tekom življenja je leta 1978 celovito združil v celovito zdravstveno borilno veščino, ki jo je poimenoval Nanbudo. Nanbudo je bil prvič predstavljen monaški kraljevi družini na kraljevem dvoru v Monte Carlu, kjer je zaradi celovitosti borilne veščine vzbudil izjemno zanimanje članov kraljeve družine.­

Treniranje Nanbudo veščine ima za svoj poglavitni cilj izboljšanje zdravja in življenja vadbenika v današnjem hitrem tempu življenja skozi pozitivno naravnanost do soljudi in okolja. Vse ostale sposobnosti, ki jih pridobiš z vadbo borilne veščine Nanbudo (npr. sposobnost učinkovite samoobrambe in dvig samozavesti) so ‘samo’ pozitivni stranski učinki, če povzamemo besede ustanovitelja Nanbuja o tem, zakaj se vadba Nanbuda primerna za vse življenje.

nanbudo1 

Vadba Nanbuda je zasnovana na spoznavanju pozitivnih učinkov celovitosti in soodvisnosti našega telesa, uma in duha z vidika pozitivnega pristopa do življenja. A to pri Nanbudu ne ostane zapisano samo v teoriji. Zaradi najširšega spektra tehnik in vaj borilno-samoobramnega, zdravilno-energijskega in filozofsko-meditativnega segmenta, ki jih ponuja vadba Nanbuda, sedaj lahko vsakdo dvigne nivo kvalitete svojega življenja ter skozi trening izoblikuje telo in zbistri um. Specifično zasnovana vadba omogoča, da Nanbudo veščino delno prilagodiš svojih željam, potrebam in zmožnostim. Vse Nanbudo tehnike upoštevajo naravno motoriko človeškega telesa in izkoriščajo njene potenciale.

nanbudo2

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj