Moč dišav pri brandingu in vzbujanju občutkov postaja čedalje opaznejše in dopolnjuje blagovne znamke. V osnovi so dišave podobne modnim dodatkom ali kosom oblačil, ki potrošniku nekaj pomeni, je zelo osebno, lahko dopolni končni videz ali celo da identiteto. "Dišave priznanih modnih imen imajo položaj luksuza, katerega si večina lahko privošči in zanimiv kreativni proces, ki stoji za njegovo formulacijo, bo še naprej spodbujal blagovne znamke, da se širijo na tem področju," so povedali pri Euromonitorju.

Kupovanje blagovne znamke

Razmerje med modo in dišavami je popularno že kaj nekaj časa, saj dizajnerske blagovne znamke uporabljajo svoje dišave kot nekaj, kar je potrošnikom dostopno, a je hkrati še vedno luksuzna blagovna znamka, za blagovne znamke srednjega cenovnega razreda pa je to dodatna luksuzna popestritev njihove ponudbe.

Mnogo modnih blagovnih znamk je lansiralo svoje dišave in eden najbolj znanih primerov je vodilna znamka spodnjega perila Victoria's Secret, ki je tipična zgodba o uspehu, saj je svoj izjemno ženstveni imidž prenesla na svoje izdelke in ostaja ena izmed 10 najbolje prodajanih blagovnih znamk parfumov – le v letu 2012 je prodala za skoraj 200 milijonov dolarjev. Drugi primer so prodajalne Abercrombie & Fitch, ki so pritegnile pozornost tako, da so odišavile svoje trgovine.

Moda kot sredstvo za marketing

Za generaciji Y in Z postaja moda čedalje bolj pomembno sredstvo za marketing in za doseg te populacije – idealen primer je lansiranje Guerlainove dišave La Petit Robe Noir pretekle leto, s katero so ciljali na mlajšo populacijo, tako, da so se asociirali s temeljem mode, malo črno oblekico. Nova Gucci dišava Made to Measure Men je še en primer velike modne hiše, ki je uporabila svoja oblačila za promocijo dišave.

Skratka, glede na vse povezave mode in dišav lahko tudi v prihodnje pričakujemo, da bo dišavna industrija še naprej dobivala svoj navdih v modi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj