Zgodovinar Robert Lacey, ki se sicer posvetuje s kraljevo družino, trdi, da sta se brata odtujila po tem, ko je William napadel Harryja glede obtožb, da naj bi Meghan Markle žalila osebje na kraljevem dvoru. Senzacionalna novica o razpadu tesne navezanosti med bratoma je bila razkrita v novi knjigi zgodovinarja Roberta Laceya.

Lacey je namreč osvežil knjigo “Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult” in ji dodal nova poglavja in zgodbe, katerih odlomki so bili v soboto objavljeni tudi v časniku The Times. V njih je rakril več podrobnosti razkola med bratoma.

William, 38, in Harry, 36, naj bi se po prvih podatkih začela odtujevati, ker je bil William nezaupljiv do tega, kako hitro se odvija zveza med njegovim bratom in Meghan Markle, ko se je par spoznal. Lacey piše, da četudi so se odnosi med bratoma izboljšali v času poroke parčka, so se oktobra 2018 ponovno poslabšali, ko je William izvedel, da naj bi bila Meghan nespoštljiva do kraljevega osebja.

Ko je William izvedel za te obtožbe in z njimi soočil brata, sta imela “velik in grenak” prepir, piše Lacey, zaradi česar je William začel z odstranjevanjem Harryja in Meghan iz skupne pisarne in gospodinjstva. “William je vrgel Harryja ven,” je prijatelj povedal Laceyu.

Ko so se sprva pojavile govorice o žalitvah, jih je Meghan ostro zanikala, kraljeva palača pa je začela s preiskavo. Laceyeva knjiga opisuje besen spopad med bratoma – naprej po telefonu, nato pa še v živo.

“Ko je Harry besen stopil v bran svoji ženi, je starejši brat vztrajal,” piše v odlomku. “Harry je besno odložil telefon, zato se je William z njim še osebno pogovoril. William je bil zgrožen glede tega, kakor naj bi se Meghan obnašala in je hotel slišati Harryjevo mnenje. Spopad med bratoma je bil hud in grenak.”

Predstavniki Kensingtonske palače, kjer ima William svojo pisarno, niso komentirali vsebine knjige, prav tako so komentiranje zavrnili predstavniki vojvodinje in vojvode susseške.

Lacey trdi tudi, da je Kate Middleton “že od začetka ni zaupala Meghan” ter da naj bi William povedal prijatelju, da sumi, da ima “agendo”. Potem, ko je v jeseni izvedel za vse obtožbe, pa naj bi to le podprlo vse njegove zadržke glede Meghan.

Lacey citira zaposleno osebje Kensingtonske palače, da “so se ljudje počutili povožene s strani Meghan” ter da “niso vedeli, kako naj ravnajo z njo”.

Novi odlomki knjige so izšli sedaj, ko se brata pripravljata na ponovno snidenje ob razkritju kipa v spomin na pokojno princeso Diano 1. julija, ko bi bil njen 60. rojstni dan. V prvotni izdaji knjige je Lacey raziskoval razdor in turbulentni, nesrečni zakon med Diano in Charlesom, ki je vplival tudi na Williama in Harryja.

“Oba brata sta bila poškodovana pri vzgoji; in oba sta našla različne rešitve za svoje težave,” trdi avtor, ki je tudi zgodovinski svetovalec za Netflix serijo The Crown. “Toliko bolečine in travme je v tej zgodbi, in to že od samega začetka.” Trdi, da se je stanje še poslabšalo, ko se je Harry zapletel z Meghan.

“Temeljni konflikt je nastal med dvema moškima, ki se poznata celo življenje in nikoli nista oklevala povedati eden drugemu, kar mislita in čutita,” piše Lacey. “Williama je skrbelo, da se njegov brat pomika prehitro v svoji zvezi in ni se zadrževal tega povedati, ko se je Harry tako hitro zapletel z Meghan.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj