Katja je 20-letna študentka iz Ljubljane z energijo in odločnostjo, ki ju premore le malokdo. Fitnes, jahanje, tek, plavanje, rolanje, balet, jazz balet, standardni in Latinsko Ameriški plesi jo spremljajo že od malih nog. Uspelo ji je priti do zavidljivega telesa, ki izžareva vztrajnost in disciplino.

Kako utegne poleg skrbno načrtovane prehrane in treningov sočasno opravljati težak študij, poleg tega pa v svoj urnik stlači še marsikaj? S trdno voljo in prepričanostjo v svoje početje.

Katja se bo 14. aprila 2007 potegovala za laskavi naziv Miss Športa Slovenije 2007!

IZ DNEVNIKA KATJE DOBEIC

Ura je 11.00 zvečer. Prenehala sem z učenjem in končno imam čas, da pobrskam po še neprebranih temah na Planetu Lepote in Maxximum forumu, odgovorim na kakšno zastavljeno vprašanje in si vzamem nekaj časa zase. Sladkam se s Hy-Pro-jem čoko/lešnik, svojim zadnjim obrokom danes, in tuhtam, če sem si pripravila vse potrebno za jutrišnji dan.

RANA URA, ZLATA URA

Budilka me ponavadi predrami ob petih ali pol šestih zjutraj. Kljub pogosti skušnjavi, da bi še malo poležala, hitro vstanem in se dobesedno odvlečem v kuhinjo. Močna kava ali Thermo Drine me popolnoma zbudita in pripravita do tega, da lahko po vseh jutranjih opravilih pograbim fitnes torbo in se odpravim – na fitnes. Ta se na mojo srečo trikrat tedensko odpre že ob 6ih zjutraj, ob ostalih dnevih pa ta čas izkoristim za uro ali dve teka po ljubljanskem Gradu ali kolesarjenja na domačem spinnerju. V obdobju izpitov se ponavadi odločim kar za slednjega, saj čas na kolesu izkoristim tudi za študij. Ker sem študentka drugega letnika medicinske fakultete, mi učenje in priprave na vaje vzamejo kar precej časa, zato poskušam združiti koristno s koristnim … ups, želela sem reči prijetno s koristnim.

Katja Dobeic Katja Dobeic

BREZ USTREZNE PREHRANE NE GRE

Po koncu treninga sledi obvezen beljakovinski napitek, izmed katerih imam najraje maxxWHEY z okusom vanilije in ISO Whey z okusom karamele in kapučina. Čez slabo uro pa si pripravim še konkretnejši zajtrk, pri katerem pazim, da je sestavljen tako iz kompleksnih ogljikovih hidratov kot tudi iz beljakovin. Ponavadi si privoščim skuto z ovsenimi kosmiči ali pa beljake in kos pirinega kruha. Pogosto se pa zgodi, da moram iz fitnesa direktno na predavanja ali na vaje, kar pomeni, da moram imeti hrano že pripravljeno za zraven. Ponavadi v torbico vtaknem svež sir (cottage cheese), pirin kruhek, Hy-Pro, oreške, tudi skuto s kosmiči sem že vlekla s seboj na faks. Kolegi so že navajeni, da iz torbe vedno povlečem kaj čudnega in za njih nerazumljivega, ampak sedaj se samo še nasmehnejo in me ne zasujejo več z vprašanji zakaj in kako.

Katja Dobeic Katja Dobeic Katja Dobeic

POPOLDNEVI

Po prihodu domov si ponavadi vzamem nekaj časa za mojo malo psičko. Glede na to, da sem lastnica dolgodlake čivave, ki ima toliko energije, da kar štrli iz nje, jo zelo rada peljem na sprehod po bližnjih Prulah in Trnovem. Tempo seveda določa ona in lahko vam zaupam, da gre za kar dober trening hitre hoje z vmesnim lahkim tekom. Ko se madam končno odloči, da ima dovolj, je čas za kosilo. Poskušam pripravljati čim bolj raznolike obroke, saj se, kot vsaka ženska, hitro naveličam enolične prehrane. Piščančje, puranje meso, govedino, sveže ribe, polnozrnat riž ali testenine ter veliko raznovrstne zelenjave se da pripraviti na veliko načinov, le malo eksperimentiranja je potrebnega (ali pa kakšna dobra ideja, najdena na forumu). Pri kosilu obvezno zaužijem tudi zdrave maščobe maxxOMEGA 3 in vitaminske tablete One-a-Day.

Popoldanske ure ponavadi minejo za knjigo (se samo meni zdi, ali ves čas pišem samo o učenju in faksu?), v zadnjem času, ko se približuje finale Miss Športa Slovenije 2007, pa ta čas izkoristim še za dodaten aerobni trening. Potrudim se, da opravim vsaj štiri treninge z utežmi na teden, aerobni trening pa je postal vsakodnevno opravilo. Število anaerobnih treningov bom v zadnjih tednih povečala na 5 do 6-krat, kardiovaskularne treninge pa tudi do dvakrat na dan, razen enega dneva v tednu, ko bo dan za počitek.

Katja Dobeic Katja Dobeic­

23 KOMENTARJI

  1. Ah dejte nooo! Potem pa berem na Rekreaciji, kako ste pridne (jaz sem pa zdajle kos štrudla morala pojesti pa imam slabo vest :D)

    Punce, tudi ve ste taka motivacija, da bi brez vas težko zmogla vse to. S skupnimi močmi pa se zmore marsikaj 😉

  2. kdaj pa spiš, počivaš, karkoli? lahko izgoriš punca! meni se ta dnevnik ne zdi dobra motivacije ne zmoremo vse takih naporov in verjamem da ima veliko deklet občutek krivde, ker takega tempa ne zmore.
    Osebno pa mislim, da je katja močno presuha, kar meni ni všeč in da bi lahko naredila kaj z lasmi ker so v obupnem stanju.
    Katja, če to bereš mi ne zameri samo moje mnenje verjamem, da si drugače super punca samo malo pretiravaš, ne vem pred čem bežiš?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj