Brina Romih je tekmovalka v fitnesu in aktualna zmagovalka državnega prvenstva v Ljubljani v kategoriji Miss Figure, ki žanje vedno več uspehov tako doma kot tudi v tujini. Na forumu “Rekreacija in zdrava prehrana” se je rodila ideja o intervjuju, saj je Brina marsikomu ideal in motivacija za garanje v fitnesu ter odpovedovanje pri prehrani. Preberite, o čem smo poklepetali v prvem delu intervjuja.

Brina Romih

Brina, za začetek, koliko si stara in od kod si?

Stara sem 26 let in prihajam iz Savinjske doline. Odraščala sem v Braslovčah (najlepša evropska vas leta 1992), sedaj pa že 2 leti živim v Žalcu.

Kakšni so tvoji začetki v fitnesu, kdo te je za to navdušil in kdaj si prvič pomislila, da bi se preizkusila tudi na odru?

Že od malih nog sem obkrožena s športom, in sicer sem iz leta v leto preizkušala kaj novega. S fitnesom sem se prvič srečala v srednji šoli, res pa je, da sem se takrat bolj navdušila nad aerobiko, s katero sem se kasneje resneje ukvarjala ter jo dobri dve leti tudi poučevala. Vendar mi kmalu ni bila več dovolj.

Glavni »krivec« za moj resnejši prihod v fitnes je vsekakor moj fant, Damjan Mlakar, ki je v tistem času že sam tekmoval v fitnesu. Po nekaj mesecih treningov ter pridobivanja informacij in znanja s področja fitnesa me je vanj dobesedno potegnilo. Največji izziv so mi predstavljale transformacije ljudi iz nezanimivih, voluminoznih 😉 teles v fit postavo, kjer je bilo vse na svojem mestu. Sledila sem svojemu jazu, in sicer da »vsako stvar, ki jo počnem, počnem na maxximum« ter se po slabem letu dni treningov znašla na odru, na svojem prvem tekmovanju v fitnesu.

Brina Romih

Vsakdo, ki spremlja tvojo kariero, je opazil, da si od svojih začetkov pa do danes zelo napredovala. Kako si »dobro postavo« definirala v času, ko se s fitnesom še nisi ukvarjala in kako jo definiraš zdaj?

Uf, vsekakor so se moja merila glede dobre postave v tem času zelo spremenila. Ko se s fitnesom še nisem ukvarjala, je bila zame dobra postava suho telo z oblinami na pravem mestu. Danes mi dobro postavo predstavlja fit ter oblikovano telo, vendar še vedno z oblinami na pravem mestu.

Kakšni so tvoji dosedanji tekmovalni uspehi?

Za seboj imam že 3 leta tekmovanj in kar nekaj uspehov:

1. mesto Miss Fitness 2006 Svetovno prvenstvo WFF Grčija
1. mesto Miss Figure 2006 Državno prvenstvo FZS Ljubljana
2. mesto Miss Superbody 2006 WFF Universe Avstrija
5. mesto Miss Fitness 2006 Evropsko prvenstvo WFF Rusija
1. mesto Miss Figure 2005 Državno prvenstvo BFZS Koper
5. mesto Miss Shape 2005 Svetovno prvenstvo IBFA Italija
1. mesto Miss Figure 2004 Bodifit Open Maribor
4. mesto Miss Figure 2004 Državno prvenstvo BFZS Koper
8. mesto Miss Figure 2004 Svetovno prvenstvo IBFA Koper

Brina Romih­

10 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj