Meniš, da se s povprečno prehrano in kvalitetnimi treningi da doseči dobre rezultate, če upoštevamo, da je v današnjem času težko zaužiti zdrav obrok vsaki 2 uri?

Hm, z rezultati je tako … Menim, da povprečna prehrana ni dovolj za dosego dobrih rezultatov, saj vemo da povprečno prehrano uživajo povprečni ljudje. Iz svojih izkušenj pa lahko povem, da zdrav obrok ni tako težko zaužiti vsake 3 ure, je pa to zelo odvisno od tega, kako si prehrano organiziramo. Veliko več se da doseči s kvalitetnim, zdravim načinom prehranjevanja ter dobrimi treningi, kar pa seveda ni vse. Sama stavim na aktivno življenje na vseh področjih ter sledim reku »Zdrav duh v zdravem telesu«. Spoštovanje osnovnih pravil zdravega načina življenja, brez vsakršnih skrajnosti ter z nasmehom na obrazu nam naredi življenje lepo.

Kakšen je tvoj dnevni jedilnik?

Moj jedilnik je zelo raznolik, zato bi lahko napisala celo stran. V glavnem čez teden uživam najrazličnejše vire beljakovin ter kvalitetnih maščob (jajca, puran, piščanec, tuna, losos, postrv, govedina, skuta, sir, oreščki, arašidovo maslo …), zraven pa zaužijem tudi ogromno zelene solate. Čez vikend si dovolim malo več odstopanja, vključim kvalitetne ogljikove hidrate ter uživam v »pregrešnih obrokih« (najpogosteje dobro domače kosilo z jabolčnim zavitkom).

Uporabljaš tudi dodatke k prehrani? Meniš, da je kakšen še posebej nujen?

Dodatki k prehrani so pri takšnem načinu življenja nujni. Prisegam na beljakovine v prahu (maxxWHEY in Hy-Pro 85), vitamine One-a-Day, maxxOMEGA 3 kapsule ter maxxGLUTAMINE.

Kolikokrat tedensko treniraš in kakšen sistem treninga imaš? Se le-ti kaj razlikujejo »off season« ter v času pred tekmovanjem?

Treniram 3x tedensko z utežmi, 3-4x tedensko pa poskušam izvajati tudi kardio trening. Če se le da, pri kardiu poskusim zapustiti fitnes in odidem v naravo. Poleti na bližnje hribe, pozimi na kakšno belo strmino. Pri treningu z utežmi zelo rada eksperimentiram. Redno menjavam stile treningov in poskušam vsake toliko časa uporabiti kakšne nove vaje, ki jih zasledim v kakšni fitnes reviji, malo pa tudi pri tem pomaga moja lastna domišljija.

»Off season« treningi se pred in po tekmovanju razlikujejo, in sicer pred tekmovanjem povečam število treningov z utežmi na 5-6x tedensko ter kardio na 6x tedensko, na koncu tudi po 2x na dan. En dan pa mi obvezno ostane za počitek.

Brina Romih­

Katera vaja je tvoja najljubša in katere ne maraš preveč? S kakšnimi obremenitvami treniraš?

Nimam prav določene najljubše vaje, saj jih je veliko, ki jih rada izvajam. Ker sem sama mazohistka ;), najraje izvajam trening za noge in zadnjico, ki je najbolj intenziven. In če bi tu morala izbirati najljubšo vajo, bi bila ta počep na 1001 način. Vaja, ki mi ni najbolj pri srcu, je pa potisk nad glavo na trenažerju. Čeprav to ni ovira, da je ne bi izvajala.

Obremenitve so zelo različne glede na sklop mišic, ki jih treniram ter sistem treninga.  Če izpostavim le največje število kilogramov, ki jih dvignem, je to 80 kg pri vaji za meča v Smithovi kletki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj