Ja, redno gibanje ni pomembno le za ohranjanje zdrave telesne teže in zdravja na sploh, temveč tudi za optimalno delovanje naših možganov.

gibanje_pozitivno_1

Raziskave, ki so jih o vplivih gibanja na ljudi opravili v preteklosti, so pokazale, da redno gibanje zmanjšuje utrujenost, saj so mišice odpornejše. Gibanje vpliva tako, da spodbuja proizvodnjo mitohondrijev, struktur v celicah, ki proizvajajo energijo. Skupina znanstvenikov z univerze v Južni Karolini pa je ugotovila še, da redna kardio vadba spodbudi možgane, da delajo hitreje in učinkoviteje.

Vodilni raziskovalec dr. mark Davis je dejal: “Čedalje več raziskav potrjuje, da gibanje ohranja možgane mlade. Dolgoročno gledano se na ta način nabira velika ‘rezerva’ mitohondrijev v možganih, ki bi imela lahko tudi preventivni učinek na nastanek možganskih bolezni kot je npr. Alzheimerjeva bolezen.” Dr. Davis zato priporoča, da vsak dan opravite vsaj 30 minut kardio vadbe za izvrstno delovanje vaših možganov in izboljšanje povezav med možganskimi celicami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj