Ples že od samega začetka nudi kakovost zdravega počutja. Vse več nas je, ki imamo željo po plesu, pa je nismo uspeli uresničiti in izživeti. Priložnost je pred vrati, na dosegu je prav vse: izbor plesa, oblačila, wellness centri, skratka industrija – manija. Postrezite si z izborom okusnih plesnih slaščic – ki jih nudijo centri za zdravje in dobro počutje.

dance_aerobics1


Body Jam

Body jam je kardio vadba, ob kateri se lahko predate senzacionalnosti plesa. Zasvajajoča fuzija zadnjih plesnih slogov in najbolj vročih novih glasbenih zvokov vas popelje v svet zabave in dobrega treninga. Preprosta koreografija od začetka do konca odpre vrata popolnim začetnikom, medtem ko izkušeni plesalci gradijo avtentične sloge in senzacije, po katere so prišli.

Primer običajne Body Jam ure izgleda takole:

 1. OGREVANJE: Klubski zvoki naredijo izredno podlago ogrevanju in izolacijah. Izolacije omogočajo  telesu, da se ogreje, obenem pa se uvajamo v gibe, ki bodo sledili skozi uro. Tu gre za tradicionalno plesno raztezanje, ki mu sledi preprosta skladba z enim ritmom.
 2. OLD SCHOOL: Plesni gibi hip hopa in MTV generacije, ki so prirejeni na možno izvedbo vsake gibalno motorične osebe. Preprosti gibi stopal, ki so značilni za HipHop slog in vroči hiti že popeljejo v prvo evforično vzdušje. Primeri gibov: “James Brown roke”, “poping” “locking”.
 3. LATINO: Ritmi Rickija Martina so že zgodovinski. Naveč gibanja je v bokih, ki se predajo korakom sambe. Elegantni gibi rok, samo še poudarijo minimalni dodatek k stoprocentnemu užitku.
 4. TRASH JAM: Je mešanica newyorškega jazza koreografiranega v brodwayskih plesnih centrih in los angelskega uličnega plesa imenovanega “Krump”, kar bi prevedli nekako takole: gre za simfonijo podaljšanih linij, ki imajo primes robatih peščenih gibanj. Sliši se kot vrhunska umetnija, kar tudi je.
 5. AKTIVNI POČITEK: Navadno temelji na dveh ali treh gibih, ki so super enostavni. Ponavadi gre za transformacijo kako vroča smo lahko dekleta ali pa kako frajerski so lahko fantje. Pretiravanje seveda zaželeno.
 6. HOUSE: Tu gre za moderen slog, katerega koreografija je narejena po vročih klubskih ritmih. Predvsem za tiste, ki jim čas ne dopušča zahajati v nočne klube, pa bi radi. Ali pa za takšne, ki si želijo ogrevanja pred nočno vročico.
 7. UMIRITEV: Ko se koreografija konča in je čas za prizemljitev duše in telesa. Umiritev povežemo skozi raztezanje mišic.
dance_aerobics


Dance izziv

Je prepuščen domišljiji inštruktorja, ki s svojim znanjem popelje vadeče skozi zgodbo, različnih plesnih zvrsti. Od housa, hip hopa, jazza do latino ritmov. Primeren je za tiste, ki si želijo malce več.


Zumba

Najbolj sveža slaščica na trgu je Zumba ples, ki je podrejen afriškim in latino ritmom. Celoten koncept je zasnovan na podlagi intervala, kar pomeni, da se koraki povezani v koreografijo menjajo v dveh ritmih, počasno in hitro. Tak interval potuje skozi celo uro in hkrati posveča veliko pozornosti srcu in vsem večjim mišičnim skupinam.

dance_aerobics3


Plesne izbire je veliko, omejili pa smo se samo na peščico izbranih skupinskih vadb, ki so trenutno najbolj popularne po celem svetu, pa tudi pri nas. Ples je zabava taka, ki nerada čaka, zatorej pot pod noge in novim plesnim korakom naproti! Vedno poskrbite, da greste na plesno uro spočiti, pravilno obuti, stilsko oblečeni ter z osvežilnimi pripomočki: pijača in­ brisača. Vse ostalo se bo spontano, s svetlobno hitrostjo in mogočnimi ritmi iz zvočnika odvilo na uri, ki si jo boste izbrali.

Pa še majhen nasvet: predsodki o našem slogu in izvedbi na uri so odveč, saj gre za sproščanje energije, uživanje ob glasbi in krepitev telesa. Inštruktor bo veliko bolj zadovoljen, če boste zadovoljni vi sami. Ni tehnika tista,  ki prinaša prijeten občutek spreletavanja po telesu, ampak zadovljstvo, ko se predamo plesu!

5 KOMENTARJI

 1. Super zadeva, to bi bilo nekaj zame po mojem 🙂 Dober članek, zmotilo me je le poudarjanje pomembnosti oblačil. Ko športam, mi je pa res vseeno, kako zelo stilsko izgledam. Ne maram ljudi, ki se hodijo v telovadnico razkazovat.

 2. @ajvi: hvala… =)

  @ madeira*: sej zato sem pa \”rekla manija\”, jaz osebno imam rada lepa oblačila ker se dobro počutim v njih, moda v tej smeri-športni je zeloooo napredovala… Vsekakor se fenomenalno počutim tudi v kakršnem koli oblačilu… =) Ker dejansko prideš plesat.. itak, se strinjam… =) Zakaj ne če lahko? =) Individualna stvar seveda.

  LP

 3. zumbo telovadim doma ker ji nisem nikjer nasla da bi se vpisala pa chodila skupinsko vadit. ce slucajno kdo ve kje jo telovadijo, zelo rada bi chodila.

 4. Mmmm to je pomoje zakon. Zelo rada imam ples tako da bi z veseljem poskusila <3 Glede oblačil: Raje telovadim če ob tem dobro zgledam in se udobno počutim (:

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj