… vas, ko začnete jesti, preplavi vročina, morda se celo malo spotite. Razlog za to se skriva v kapsaicinu, posebni sestavini, ki hrani doda pikantnost, poleg tega pa segreje telo. Čili paprike so to spojino verjetno razvile zato, da bi se ubranile pred insekti in drugimi plenilci.

A obstaja vedno več dokazov, da lastnost pekočih paprik, da povzročijo segrevanje telesa, pomaga pri izgubi kilogramov. Na srečo za vse tiste, ki ne marajo pekočih jedi, obstajajo rastline, ki proizvajajo nepekočo verzijo kapsaicina, ki se imenuje dihidrokapsaicin (DCT) in bi lahko imel prednosti čilijev brez pikantnosti.

V raziskavi učinkovitosti DCT-ja je sodelovalo 34 moških in žensk, ki so bili pripravljeni 28 dni uživati posebno pripravljen nizkokalorični obrok. Nekateri so poleg tega uživali kapsule z različno vsebnostjo DCT-ja, nekateri pa so dobili placebo. Raziskovalci so pred in po študiji izmerili telesno težo in delež telesne maščobe, poleg tega pa so določili porabo energije (oz. sproščanje toplote) po vsakem testnem obroku.

Podatki so pokazali, da se je pri tistih sodelujočih, ki so zaužili DCT, vsaj za nekaj ur občutno povečala poraba energije – razlika med tistimi, ki so zaužili največ DCT-ja in tistimi, ki so dobili placebo, je bila kar dvakratna. Poleg tega se je povečala oksidacija maščob, kar pomeni, da je telo za gorivo porabilo več maščob. Vseeno raziskovalci poudarjajo, da ta študija temelji na termičnem odzivu po enem obroku ter da bi učinek lahko bil različen pri suhih in debelih ljudeh.

Kapsaicin se nehaja v izdelku HealthSpark Capsi Extreme v kombinaciji z drugimi preverjeno učinkovitimi sestavinami za pomoč pri hujšanju, ki vam bodo pomagale pri odpravljanju neželenih maščobnih oblog.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj